En ond stemors bekjennelse

devil

Du føler deg ikke som en lottomillionær når du får pakkeløsninga i fanget.

– Hæ, har du barn?! var min umiddelbare reaksjon da det viste seg at sjarmøren var en fraskilt tobarnsfar. Det føltes ikke som en dårlig nyhet ala: ”Jeg har noe jeg må fortelle deg. Jeg har fått klamydia,” for det lar seg jo i det minste kurere. Onde stebarn er noe helt annet. De blir du nødt til å leve med.

Barn ingen hindring?

– Men de er kjempe søte og greie, så det blir ikke noe problem, mente typen, men har du hørt noen foreldre snakke stygt om sine egne? At barna deres maser, sutrer og krever masse oppmerksomhet, for ikke å snakke om at de er i veien hver jævla gang dere skal ha ferie?

Nå er ikke alle unger like fæle, heldigvis. Og disse var faktisk veldig kule, men når man ikke er av den barnekjæretypen som drømmer om rosa babyklær og fancy barnevogner som ligner på kontorstoler, så føler du deg ikke akkurat som en lottomillionær når du får pakkeløsninga deisende ned i fanget. Men det trenger ikke å være helt krise.

X-kona på kjøpet

Vi jenter slipper tross alt litt billigere unna en gutter i samme situasjon, i og med at barna som regel bor mest hos mamman. Men det kan jo brått snu seg, og er en risiko man må ta med på kjøpet. Dessuten blir de jo større og mer selvstendig med åra og har du vært grei men bestemt, så slipper dere kanskje gjensidige hatblikk hver gang dere møtes når det er pappahelg.

Men det er ikke bare barna du må ta med på kjøpet når du er sammen med en pappa. Du får også x-kona. Er hun hyggelig så bør det gå greit, men det avhenger selvfølgelig personen, hvor lenge siden de splitta lag, og årsaken til bruddet. For din del er det en fordel om ikke nettopp du var grunnen, eller kanskje det er bedre at det var akkurat deg og ikke de 20 andre han hadde seg med. Ikke bare har du fått en mann med heftelser. Er han utro av natur også?

Ego tripp
Kunsten er å ikke la seg irritere, men dessverre finnes ikke tålmodighet på boks. Det kan derfor lønne seg å samarbeide og ligge litt i forkant, for da rekker du f.eks å lage andre ferieplaner hvis du kjedes over de innarbeidede tradisjonene.

”Telttur nå igjen? Jo da. Klart det er koselig det. Kaldt badevann, bål, mygg og greier. Men jentene har planlagt en uke i syden skjønner du. Det gjør vel ikke noe det, så får du barna for deg selv? Kvalitetstid ikke sant?” Litt familiehygge kan man tåle, men hele ferien?

Nestekjærlighet
Om du nettopp har møtt en mann med barn, så ikke få panikk. Det kan godt tenkes at dere alle kommer til å få det kjempe fint hvis du og typen er en bra match, og det blir hva du gjør det til. Du kan godt holde avstand, men det funker ikke i lengden.

”Du må elske barna hans” sa den kvinnelig pakistanske drosjesjåføren strengt, da hun hørte at jeg hadde kjæreste med barn. Hun var selv nylig skilt med to små. ”For om du ikke elsker barna hans, så kan ikke han elske deg heller.” Og det er jo noe å tenke på.


Publisert

i

av

Tags:

%d bloggere liker dette: