Uromantisk sex?

Er det egentlig noen forskjell på elskov og pulings? Kvinneguiden har spurt Cecilie.

Tekst: May Brit Leirtrø Røstad. Artikkelen var først publisert på kvinneguiden.no

Du får informasjon om sex i alt fra magasiner, nettsider og blogger til landets store aviser. Det bugner over av tips, statistikker, illustrasjoner og velmente råd. Men hva med følelsene? Er romantikk viktig for sexlivet? Er det egentlig noen forskjell på elskov og hardbarket sex?

Vi har spurt sexekspert Cecilie Kjensli, redaktør for sex- og samlivmagasinet Cpunktet.no og innehaver av sexbutikken CecilieKjensli.no om fordelene ved sex med og uten følelser, og hva man kan gjøre for å få romantikken tilbake i kjærlighetslivet:

– Elskov og pulings går jo ut på det samme, men ser vi stort på det avhenger det nok litt av stemningen, svarer Kjensli.

– Er man nyforelsket, eller har opplevd noe sterkt i sammen, eller kanskje man har vært lenge borte i fra hverandre, så kan sexen bli mer følsom, eksemplifiserer hun.

Hverdagslig sex
Kjensli ser på pulings som mer hverdagslig sex, enn den man har på one-night-stand, men hevder at sexen ikke er noe dårligere av den grunn.

Personlig foretrekker jeg å pule og bli ferdig med det. Jeg har ingen romantiske forestillinger til sex. Jeg liker å gjøre det, få orgasme, og så kose litt før jeg sovner eller finner på noe annet.

– For noen er det viktig at kjemien med den man ligger med stemmer, og at følelsene er involvert for at de skal kunne føle seg trygge og la seg rive med. Andre synes det er lettere å gjøre det med tilfeldige partnere, for da kan de være den de vil være, svarer Kjensli.

Mer utagerende sex
– Det er fordeler og ulemper med alt, og man må bare prøve seg fram og få egne erfaringer på hva man foretrekker. Det finnes ingen fasit på hva som er best. Det er ditt sexliv og dine lyster og følelser, poengterer sexeksperten.

Når det gjelder tips for å få romantikken tilbake i sexlivet svarer Kjensli følgende:

– Hvorfor så opptatt av romantisk og rosa sex? Ikke at det er noe galt med det, men sex er ikke alltid kult når det er sukkersøtt, tvert i mot. Jeg tror jenter får mer ut av sexen hvis de drar på litt og får fram kåtheten i seg på en mer aktiv og utagerende måte, konkluderer hun.

Artikkelen var først publisert på kvinneguiden.no


Publisert

i

av

%d bloggere liker dette: