Fakta om sprutorgasmer

Sprutorgasme

Kun 10 % opplever denne våte og deilige opplevelsen. Øvelse gjør mester.

Kvinnelig ejakulasjon, bedre kjent som sprutorgasme, er ikke hverdagskost for damer. Man regner med at kun 10 % opplever denne våte og deilige opplevelsen, men om det er biologisk vites ikke. Noen går det letter for. Andre må jobbe med saken. Og som alt annet i livet, gjør øvelse mester.

Fenomenet inntreffer som regel når G-punktet blir stimulert, men det finnes også de som spruter ved klitorisorgasme eller analorgasme, og det kan skje før, under eller etter orgasmen.

Noen jenter spruter ut en tynn stråle når det går for dem, men andre bokstavelig talt væter ned hele sengen. Det kan altså sive ut, sprute eller komme som en liten flod.

Selve væsken kommer ut av urinrøret, og det er derfor mange føler at de holder på å tisse på seg like før ejakulasjonen, men det er ikke urin som sprutes ut.

Hovedkilden til det kvinnelige ejakulatet er et område med spesielle kjertler i underlivet som tømmes inn i urinrøret. Disse kjertlene ser ut til å være rester av den mannlige prostatakjertelen, g er det kvinnelige motstykke til sperma, bare uten alle sædceller.

Hvor mye en kvinne spruter avhenger av menstruasjonssyklusen, alder, helse og kosthold.

Det er viktig å påpeke at kroppene våre er forskjellige. Noen har store kjertler, mens andre har små eller ingen, så hvis du ikke spruter kan det være årsaken. Du kan uansett nyte G-punkts stimuleringen for det.

Se anbefalte vibratorer som kan hjelpe deg på vei mot sprutorgasmer her

 

Kilde: Den norske sexhåndboka – Jenter som kommer – for alle som har sex med damer, inkludert damer som har sex med seg selv.


Publisert

i

av

%d bloggere liker dette: