Lite sex?

Lite sex er ofte ansett som negativt for parforholdet, men hva er egentlig «lite sex»?

Artikkelen er hentet fra kvinneguiden.no

Vi har spurt sexekspert Cecilie Kjensli, redaktør for sex- og samlivmagasinet Cpunktet.no og innehaver av sexbutikken CecilieKjensli.no, hva hun definerer som «for lite» sex i et parforhold. Med sex menes både samleier og andre seksuelle aktiviteter.

Kjensli mener at sex kan sammenlignes med trening.

– Noen er mosjonister, mens andre er aktive toppidrettsutøvere, ja til og med ekstremsportsutøvere, eksemplifiserer hun.

Så hva som er lite eller mye er altså en personlig sak.

Les også: En ny generasjon sexleketøy

– Det viktigste er at man ikke kommer ut av rytmen. Som nyforelska er man mye mer aktiv enn ellers, men det roer seg ned på godt og vondt for de fleste. Det vet jeg alt om. Før i tiden kunne jeg ha meg tre ganger om dagen, men den appetitten er borte, forteller Kjensli åpenhjertig.

Usexy med klaging
Hvis du er i et forhold hvor du skulle ønske dere hadde mer sex, råder Kjensli til å ta ansvar og legge opp til det selv.

– Men klart man kan bli lei av alltid måtte være den som tar initiativet, men det må man bare hvis det skal bli noe. Klart du kan gi utrykk for at du savner mer action, men unngå å klage, det hjelper lite, poengterer hun.

Sexpiratoren synes at sex er svært viktig i parforholdet, men alikevel ikke alt.

– Jeg kunne aldri vært sammen med en mann jeg ikke syntes var deilig. Det er helt sikkert. Alle forholdene mine har startet med god sex. Det har ikke alltid vært en suksess, for det er mange deilige slasker, som kanskje ikke er like gode kjæresteemner, medgir hun.

Snakk med hverandre
Men er lite eller manglende sex en grunn til å revurdere forholdet?

Kjensli mener det gjelder å finne en man er seksuelt kompatibel med. En man samtidig kan være åpen og dele alle tankene sine med.

– Hvis du ikke er det vil du få problemer i framtida, og da tenker jeg ikke på manglende lyst etter graviditet og sånne ting. Livet går opp og ned, det samme gjelder sexen, og det blir til hva du gjør det til, mener hun.

Takhøydte for sexprat
– Men klart, har du mista lysta helt på den du er sammen med, eller at sexen egentlig aldri fungerte ville jeg tenkt meg nøye om. Det er ikke farlig å bryte opp og starte på nytt. Vi lever bare en gang og livet er for kort til å ikke ha det godt, slår hun fast.

Problemer i sexlivet kan være vanskelig å snakke om, da mange opplever dette som et ømtåelig tema. Dette synes ikke Kjensli noe om.

– Hvis du snakker med kjæresten din om det meste, så burde ikke sex være et ømtåelig tema så lenge du ikke anklager den andre for dårlig innsats. Det må være såpass takhøyde i forholdet, og blir den andre sur eller lei seg så må du ikke få dårlig samvittighet for det. Ikke tenk at sex er så vanskelig, for det trenger jo ikke å være det, mener Kjensli.

Se vårens sexleketøynyheter i nettbutikken til Cecilie Kjensli nå!

 


Publisert

i

av

%d bloggere liker dette: