Vær litt ego i senga

Elisabeth er en tøff jente, som her deler sine tanker om sin egen seksualitet.


– Livet er for kort til å ha dårlig sex. Jeg er stolt av å kunne si at jeg er meg selv i senga.

Annerledes er spennende, mener Elisabeth som betegner seg selv som bi-nysgjerrig. Hun tenner på jenter, men er altfor glad i mannekroppen til at hun kunne vært sammen med en jente over tid.

– Jeg har bedre sex nå enn da jeg var 20. Rett og slett fordi jeg nå vet hva jeg liker og ikke minst tør jeg å si det. Jeg tør faktisk å være litt mer egoistisk, fordi jeg har hatt både gode og dårlige erfaringer.

Jeg har utforsket, prøvd, lekt, ledd, grått, smilt, nytt hemningsløs og vært åpen for forslag. Det har resultert i mye god sex, mange fine opplevelser, ting jeg ler av og gode erfaringer. Det betyr også at jeg har tatt med meg en del mindre bra erfaringer, jeg veldig gjerne kunne vært foruten, men summen av det helemine har gjort meg bevist på hva jeg vil og ikke vil.

Ung debut
Jeg har alltid vært ganske seksuell av meg og har aldri hatt noen tabuer med meg hjemmefra. Mine foreldre og de voksne rundt meg da jeg var liten, var gode med hverandre og viste åpenlys kjærlighet, flørt og spøk, noe de fremdeles gjør. Jeg ble derfor tidlig klar over at de voksne drev med noe jeg som barn ikke forsto, noe som var litt hemmelig.

Allerede som 9-10 åring begynte jeg å bli bevist. Oppdagelsen av nytelsen på egenhånd, og det å finne ut av kroppens reaksjoner på forskjellige stimuli var i utrolig spennende. Jeg gned meg mot ting, og brukte dusjen. Jeg skjønte tidlig at klitoris var magisk.

Orgasmelykke
Orgasmer er en fantastiske. Den første jeg virkelig husker var i dusjen, og jeg har siden det ment at alle kvinner burde ha massasjedusj eller et heftig leketøy. Jeg husker svært godt at det føltes som jeg skulle tisse på meg først, så jeg turte ikke å slippe men stoppet der. Men så snakket jeg med en venninne som var ett par år eldre enn meg, og hun sa at jeg måtte slippe følelsen fram.

O lykke da det gjorde det! Siden har det blitt mange, og jeg tror ikke jeg hadde klart å være så frigjort, åpen og leken hvis jeg ikke hadde vist hvordan kroppen min liker å bli stimulert.

Veien til behagelig sex
Jeg var også tidlig ute med å vise interesse for gutter og var heldig nok til å ha min debut med en kjæreste som var litt eldre enn meg. Han hadde tid til å la oss finne ut av ting og kose oss før vi kom til selve samleiedelen. Selv om jeg bare var 14, er jeg evig takknemlig for at det var han jeg debuterte med, og at vi hadde det så fint sammen.

For at sexlivet skal være bra, tror jeg først og fremst at det å gi seg selv lov til å nyte, kjenne på lyst, nyte partneren og ikke tenke så mye teknikk, sted og ha det så avansert til enhver tid, er viktig. Det er tross alt flest hverdager i ett liv, og hverdagssex er kanskje nøkkelen til at jeg har ett godt sexliv. Både det å ha en stund for seg selv og å ha det med partneren.

Jeg er i alle fall slik at jo mer sex jeg har, jo mer lyst får jeg. Det å være stolt av meg selv som jente og gi faen i jantelov og hva andre mener er normalt tror jeg også er med på å gi ett bra sexliv. Nærhet er viktig. Det å sove naken sammen og å ta på hverandre. Eller på seg selv. Prioriter sex i en travel hverdag. Ha seg en kjapp en som nødvendigvis ikke må ende med orgasme, men for frekkhetens skyld. Flørte på SMS eller telefonen før man møtes og bygge opp litt spenning.

Vær seksuell
Det å vise at man setter pris på hverandre og kan lette byrdene for hverandre. Det å godta at man ikke alltid kan være like kåt til enhver tid. Ha åpenhet om hva man liker og utfordr hverandre på alle plan, ikke bare det seksuelle. Har man det godt ellers i livet får man også overskudd og lyst.

I min ideelle verden er det i alle fall slik, men det er nok fare for at jeg som alle andre, innimellom faller mellom hus, barn, regninger og alt som skal gjøres. Men det er viktig som sagt å la seg ha lov til, tillate seg selv og være seksuell. Så lenge du ikke skader deg selv eller andre er det bare å peise på!

Fargerikt i senga
Mitt forhold til leketøy er ett langt og kjært vennskap. Som alle vennskap så er enkelte av mer langvarig karakter og man blir mer glad i enkelte enn andre. Ett vibrerende egg er kanskje det vennskapet jeg setter mest pris på. Det funker både alene, sammen med annet leketøy og sammen med kjæresten. Man skulle kanskje ikke tro at utseende på sexleketøy skulle ha noe å si, men jeg foretrekker i allefall at de ikke ser ut som naturtro greier og heller har litt farger. Man skal jo ha det litt sprekt og fargerikt i senga ikke sant?

Hilsen Elisabeth

Takk til Elisabeth for hennes viktige og flotte bidrag. Pakke er på vei i posten!

Har du lyst til å være Månedens forbilde? For å få en realistisk forståelse av sex er det viktig at vi lærer av hverandres erfaringer. Om du vil være med på å gi kvinnelig seksualitet et ansikt, er det bare å kontakte meg – Cecilie Kjensli – for en uformell samtale. Som takk får du velge deg et sexleketøy fra nettbutikken.  Send meg en mail med noen linjer om hvem du er nå.


Publisert

i

av

%d bloggere liker dette: