Guide til erogene soner

Erogene soner Kvinne kroppen
Deler av denne artikkelen har tidligere vært på trykk i bladet Fit Living.

Huden er et stort sanseorgan, og kjærtegn overalt kan gi tenning. Men noen områder er ekstra følsomme, og vi kaller dem gjerne erogene soner.

Hvor de sitter er forskjellig fra kvinne til kvinne, og om det er harde eller myke kjærtegn som skal til for at lysten kommer, varierer også. Sammen med Cecilie Kjensli, redaktør for sex- og samlivsmagasinet på nett, Cpunktet.no, og innehaver av den erotiske nettbutikken CecilieKjensli.no, har Fit Living utarbeidet en stor guide over kvinnens erogene soner.

Her er listen over kvinnens erogene soner:

Hjernen: Hjernen er kanskje den største erogene sonen, noe vi har lett for å glemme. Noen tenner på menn som formulerer seg bra, eller komplimenter som hviskes inn i øret. Men alt trenger ikke å være romantisk og klissete snakk, mange setter og pris på litt dirty talk i senga. Poenget er at hjernen sender signaler til resten av kroppen, som igjen kan føre til kåthet.

Lepper og tunge: Svært mange sensorer er knyttet til ansiktet og leppene, og for mange oppleves tungekyss spesielt som svært intimt og opphissende.

Nakken: Myke kyss, eller negler som klorer i nakken kan få hårene til å reise seg over hele kroppen. En lett fjær eller behagelig massasje kan også gjøre susen.

Korsryggen: Rundt fem cm over stumpen ligger et følsomt område som går rett til kjønnsområdet. Bruk massasjeolje for å gi en erotisk massasje, og stryk varsomt opp og ned langs ryggraden med ekstra tid på det følsomme området.

Knehasene: Også her finnes nervetråder fra underlivet. Berøring her kan være med på å gjøre kvinnen opphisset, da dette også er et veldig følsom område.

Føttene: Føttene oppleves ikke av alle som sexy, men her er det mange nervetråder som vil kunne gi kroppen gode vibber. Fotmassasje kan være noe som setter i gang erotiske tanker.

Innsiden av lårene: Innsiden av lårene er et veldig følsom område, fordi det går flere nervetråder fra underlivet og nedover. Berøring her, som å kjæle, stryke eller slikke på innsiden av lårene, kan føre til opphisselse.

Brystene: Store eller små pupper, for mange er de en svært viktig erogen sone. Spesielt brystknoppene, som er utstyrt med mange sanseceller, reagerer på berøring. Brystknoppene blir større og hardere ved berøring, og de kan bli litt større og varmere når kvinnen blir kåt.

Skjeden: Skjeden er omtrent 10 cm lang, og det er den ytterste tredjedelen av skjeden som er mest følsom. Skjeden er alltid fuktig, men når kvinner er opphisset vil kjertler i skjeden skille ut en væske som kalles skjedesekret. Skjeden må bli våt av skjedesekretet for at samleie skal kjennes behagelig for kvinnen.

Kjønnsleppene: Kjønnsleppene er for mange svært følsomme. Når en kvinne blir opphisset vil kjønnsleppene bli tykkere, få mørkere farge og kan sprike litt. De ytre kjønnsleppene består av vanlig hud med hår på. De tåler mer friksjon enn de indre kjønnsleppene, som består av tynne fuktige slimhinner.

Mellomkjøttet: Området mellom endetarmen og skjedeåpningen kalles mellomkjøttet. På akkurat samme måte som kjønnsleppene og venusberget, er dette området svært følsomt, og berøring her kan være seksuelt opphissende.

Bekkenbunnsmuskulaturen: Muskler i underlivet er viktig for jenters seksuell nytelse. Musklene i bekkenbunnen omslutter skjeden, urinrøret og endetarmen. Disse musklene trekker seg sammen når en får orgasme. Muskulaturen kan trenes opp ved knipeøvelser.

G-punktet: G-punktet er et svært erogent punkt som kjennes som en endring i teksturen mot magen et lite stykke inne i vagina. Området blir større når kvinnen bir opphisset, og noen kvinner ejakulerer under orgasme når de stimulerer G-punktet.Urinveisåpningen: Urinveisåpningen blir av og til kalt u-punktet, og er hos mange kvinner en erogen sone.

Klitoris: Klitoris er den eneste kroppsdelen som kun eksisterer for seksuell opphisselse og nytelse. Den sitter der de indre kjønnsleppene møtes foran, og det er kun en liten del av klitoris som synes. Den strekker seg 6-8 cm bakover, på hver side av skjeden og urinrørsåpningen. I tillegg er det kuler med erogent vev rundt vaginalåpningen som gjør at også penetrering og vaginal aktivitet er direkte forbunnet med nervesenteret i klitoris. Klitoris er for de fleste veldig følsomt, og kan stimuleres både fra utsiden og innsiden av kroppen. Noen liker å stimulere direkte på klitoris, andre liker bedre å stimulere området rundt. Snakk med partneren din om dette.

Rumpa: Anus eller endetarmsåpningen består av en lukkemuskel og en lang kanal med to typer muskler i kanalveggen. Åpningen er full av nerver og er et veldig erogent område. Anus blir mye fortere sår og irritert enn vagina fordi endetarmen ikke produserer sin egen fuktighet, slik vagina gjør.

Kilder: Kvinne, kjenn din kropp (Pax), Jenter som Kommer (Spartacus), Lyst på sex (Pax), Askmen.com, og Sex og Samfunn


Publisert

i

av

%d bloggere liker dette: