Skamløse Cecilie

– Cupcakes er symbolet på den kvinnelige stussligheten. Les Tara-portrettet av Cecilie Kjensli.

Cecilie Kjensli var Norges første offentlige dildotester. I dag selger hun feminine sexleketøy på Cpunktet.no, og blogger på CecilieKjensli.no, hvor hun skriver om hverdags-sex. For det er hverdagen som gjelder, mener Cecilie.

Taxien stopper foran noen Obos-blokker rett utenfor Oslo sentrum. I en av de øverste etasjene bor og jobber Cecilie Kjensli (43) sammen med samboeren, som også var ungdomskjæresten hennes. De har ingen felles barn. Det er et bevisst valg fra Cecilies side. På parkeringsplassen innimellom barnefamilie-fornuftige stasjonsvogner og SUV-er, står en gamme

l bruktbil. Den er Cecilie sin. Hun tar imot oss med pulverkaffe og vann, vi tross alt kommer i kontortiden. Cecilie elsker at hun kan jobbe hjemmefra.

– Mange har foreslått at jeg burde få med meg investorer og gjøre Cpunktet.no større, men for meg handler ikke dette om å tjene mest mulig penger, sier hun og dumper ned i en deilig ørelappstol.

– Det viktige for meg er å ha et meningsfullt og selvstendig liv der jeg jobber med noe jeg har tro på og liker. Og når du bor i Obosleilighet, kjører bruktbil og kan dra på ferie utenom sesongen fordi du er selvstendig næringsdrivende, så trenger du ikke så veldig mye penger heller.

Cecilie ler og drar de lange, slanke bena opp under seg i lotusstilling i stolen. Hun har en fortid som ballettdanser, må vite. Ellers ser hun veldig sporty og fresh ut, på sånn guttejente-vis.

Så var det også det som gjorde at det ble slik en sensasjon i Norge da hun sto frem i et større dameblad på 1990-tallet som tester av sexleketøy for det erotiske magasinet Cupido.

Aldri før hadde en helt vanlig, sunn og frisk norsk kvinne uten fortid som nakenmodell med silikonpupper og langt, bleket hår, frontet noe så pikant som sexleketøy. Overskriften over to sider var: ”Cecilie Kjensli, yrke: dildotester”. Det fikk henne til å grine.

– Jeg hadde jo lest gjennom teksten på forhånd og var veldig stolt, men jeg syntes begrepet dildotester var så sinnssykt harry, forteller Cecilie og rister på hodet.

– Jeg fikk rett og slett litt sjokk da jeg så det på trykk. Riktignok var det dildoer og sexleketøy jeg testet for Cupido, men ”dildotester Cecilie Kjensli”? Nei, det var derfor jeg kom opp med begrepet sexpirator inspirert av sexinspirator.

Noe skal jo folk kalle deg, det er viktig å ha en tittel i pressen, og det jeg driver med er jo å inspirere folk til å ta vare på sexlivet sitt og drite i naboen og alle andre sitt. Det nytter nemlig ikke å gå rundt og være misfornøyd med ditt eget sexliv og ikke gjøre noe med det selv, mener Cecilie.

– Det handler mye om å senke urealistiske forventninger. Det blir litt som med sport: Noen er toppidrettsutøvere og trener døgnet rundt, men de fleste av oss er jo mosjonister og gjør vår greie som best vi kan.

Og sexinspirator er Cecilie blitt. Hun holder foredrag, underholder på utdrikningslag, blogger, anbefaler og selger det beste innen sexleketøy for kvinner i Norge. Alt sammen begynte med at hun lånte et amerikansk massasjeapparat av en venninne,

– Det var et sånt massasjeapparat som er til utvendig bruk, forklarer Cecilie og himler megetsigende med øynene.

– Da jeg prøvde det var opplevelsen så heftig at jeg eksploderte i både kropp og sjel og tenkte: wow, hvorfor har jeg ikke hørt om dette før? Dette må jeg jo bare spre videre!

Men etter å ha søkt litt rundt på nettet oppdaget Cecilie at det var svært dårlig utvalg av slike produkter for kvinner i Norge. Hun tok derfor rett og slett kontakt med Cupido og ga klar beskjed om at de trengte henne til å bestille og anbefale produkter i sitt utsalg.

Cupido var enig og resultatet ble syv år i tidsskriftet, først som produktansvarlig, så markedssjef og til slutt redaktør. Men etter syv år var Cecilie lei og ville i gang med nye prosjekter. Hun er et sånt menneske: En igangsetter, en primus motor, en som får ting til å skje og hele tiden må ha nye utfordringer.

– Jeg er en skamløs person, sier Cecilie uten å blunke.

– Jeg har alltid gått for egen maskin og fulgt min egen lyst. Hva andre måtte mene har jeg egentlig aldri tenkt på, for jeg plager jo ingen, kanskje tvert imot.

– Jeg danset ballett på Operaen da jeg var yngre og har aldri vært redd for publikum, samtidig som jeg alltid har likt å pushe grenser litt. Se hvor langt man kan gå uten å være ufin eller tråkke på andre, jeg vil jo ikke være kjip med noen.

– Jeg er opptatt av hverdags-sexen, og den er det jo ingen grunn til å skamme seg over. Alle har sex. Både med seg selv og andre. Det viktigste er at vi tar vare på oss selv og tar ansvar for egen nytelse. Så da Cecilie sa opp i Cupido, skrapte hun sammen de siste slantene på kistebunnen, fikk et lån av en snill onkel, som hun nedbetalte på to år, og startet sitt eget firma.

– Jeg er stolt av at jeg har skapt min egen arbeidsplass, sier Cecilie og smiler.

– At den handler om sex og seksualitet kom nok likevel like overraskende på meg som på mamma, for vi snakket jo aldri om sex hjemme, som i de fleste hjem. Dessverre, legger hun raskt til. Cecilie mener nemlig at det er sjenansen som først og fremst står i veien for kvinner som mener de ikke får til et tilfredsstillende sexliv.

– Det er veldig rart dette her med sex som samtaletema, mener hun.

– Vi kan jo diskutere både politikk, mote, kunst og musikk så fillene fyker. De færreste blir støtt eller sure fordi andre har en annen musikksmak enn dem selv, men når det kommer til sex så tar de fleste det med én gang veldig personlig. Det mener jeg skyldes usikkerhet, sier Cecilie bestemt.

– Folk føler seg ofte kanskje litt mislykket i sitt eget sexliv, og sammenligner det med urealistiske beskrivelser i porno og media for øvrig. Å få det bedre handler om å gi litt mer faen, rett og slett. Både i hvordan du tror andre har det i senga og i deg selv og dine egne hemninger.

– Vi er nærmest besatt av alle andre og hvordan naboen tilsynelatende har det. Vi tror liksom alle andre har et utsvevende og himmelsk sexliv. Folk går rundt og tror at sex skal være så kjempefantastisk hele tiden, og det er jo slett ikke det! For det meste er det bare helt greit.

Cecilie mener også at vi kvinner har noen ekstra sperrer som hemmer oss mer enn menn.

– For oss kvinner henger sex veldig mye sammen med egen kropp og utseende. Det er mye snakk om at kvinner trenger så mye oppvarming og tid for å få orgasme. Det er jo egentlig ikke sant i det hele tatt. Ligger de fleste av oss uforstyrret og kåte på et rom alene og onanerer, tar det stort sett ikke mer enn et minutt før vi kommer, hvis vi går inn for det. Men med én gang vi får en mann opp i senga, kommer den psykologiske bremseklossen inn i bildet. Kvinner blir ofte sjenerte over kroppen sin og redde for å vise seg kåte i tilfelle han ikke skal like oss og synes vi er sexy.

– Men da spør jeg alltid: Er han du ligger med sånt et voldsomt fruktfat, han da? Tenker han på hvordan han ser ut når han ligger med deg? Nei.

Cecilie mener vi kvinner er altfor flinke til å være slemme mot oss selv, og gir mange av kvinnemagasinene mye av skylden. Cupcakestrenden er for eksempel noe av det verste hun vet.

– Damer er flinke til å være slemme mot seg selv, tråkke seg selv ned og være selvpinende. Vi damer er mye flinkere til å være misfornøyde enn til å gi faen. Jeg blir sur på mange av damebladene, de legger altfor ofte opp til at vi skal være så misfornøyde. De skal hele tiden gjøre deg bedre enn du er: ”Sånn får du fastere og finere rumpe.” ”Sånn stjeler du kjendis-stilen.” Osv. i det uendelige. Under alle disse artiklene ligger et implisitt budskap om at du ikke er god nok som du er. Som for eksempel disse evinnelige spørsmålene mange som blir intervjuet, får: Hvilken kroppsdel er du mest fornøyd med? Hæ? Akkurat som du nødvendigvis må være misfornøyd med alt annet ved kroppen din?

Cecilie er ivrig nå. Gestikulerer og slår oppgitt ut med armene.

– Nå i det siste har vi fått denne helvetes cupcakes-trenden, fnyser hun foraktfullt.

– Er det noe som provoserer meg, så er det cupcakes! Cupcakes er selve symbolet på den kvinnelige stussligheten! Cupcakes er liksom sånn søtt og nusselig og femi. Det tar hundre år å lage, smaker ikke godt engang og blir fremstilt som sånn ”deilig syndig” og litt ”frekt” for kvinner som sitter på jobben og spiser trist mat til lunsj.

– Det er jo ikke vanlig mat man blir feit av! Gå på en hvilken som helst arbeidsplass med mange kvinnelige ansatte og du finner disse nitriste knekkebrødene og den deprimerende magerosten i kjøleskapet. Og så skal de liksom hjem og bake cupcakes i tre timer etter en lang arbeidsdag og oppdatere Facebook-statusen med ”synden” sin og kokettere med at de er så ”frekke” å bake kake – ”også på en mandag, da” – som om det er en forbrytelse mot menneskeheten å spise på en mandag. Det er bare så stusselig. Hvorfor kjøper vi en sånn stusslighet?, spør Cecilie, men venter ikke på svar.

– Vi damer må bli flinkere til å spise på egne premisser. Spise for vår egen del, ikke bare for å ta oss best mulig ut for andre. Vi må også bli mye mer ego i sengen fremfor å tenke så mye på hvordan vi skal tilfredsstille våre menn og være deilige for dem. Damer burde bli flinkere til å pule på egne premisser. Tenk heller på hvordan du selv liker det.

Mennene er med uansett, hvis vi ser litt stort på det. De vil jo bare at vi skal ha det deilig, og ingenting er mer opphissende for dem enn at vi viser kåtheten og tar litt ansvar for egen nytelse. Cecilie er også opptatt av å avmystifisere sex.

– Sex er på mange måter som en helt vanlig treningsøkt, mener hun. Særlig når man har vært sammen en stund.

– Jeg kan også savne den tiden jeg var nyforelsket, nysgjerrig og kjempekåt og kjente puppene sprenge bare jeg visste han var på vei over, men det der går over for alle med tiden. Og da blir jo spørsmålet etter hvert hva man skal gjøre for fortsatt å ha det godt og spennende sammen. Jeg får utrolig mange spørsmål av typen; ”hvordan skal jeg få meg et godt sexliv?” Akkurat som det finnes en pille? Du må jo være aktiv og selv gjøre noe for å få et godt sexliv! Og da er det aller viktigste du kan gjøre, å dempe dine egne forventninger, mener Cecilie.

– Det er blitt et slags statussymbol å kunne skryte av et godt sexliv i dag. Det handler altfor mye om prestasjon, mens et godt sexliv i virkeligheten bare handler om seksuell velvære. Men media har skjønt at sex selger, særlig på nett hvor man kan måle klikk i forhold til annonsører. Derfor kjører man tips, tips, tips og spiller på folks usikkerhet. Men jeg tror ikke folk er så fantasiløse og ikke vet hva som skal til, bare de er ærlige med seg selv, mener hun.

For selv om Cecilie lever av å selge sexleketøy, er hun langt ifra noen sexatlet eller spesielt sexfiksert, mener hun.

– Jeg selger sexleketøy. Det er jo i utgangspunktet ikke noe man trenger, det er et luksusprodukt. Jeg ser på sexleketøy som en liten booster og hurtigtast. Man trenger ikke en oppvaskmaskin heller, men det er veldig greit å ha. Det er mange måter å bruke en vibrator på, men effekten for oss damer er bare helt fantastisk, mener Cecilie.

– Jeg er slett ikke den typen som orker å ha sex hele natten og holde på som en villmann. Jeg er mer sånn: Ok, nå er det nok kos, det var deilig, men nå skal jeg ha fikset mitt – og så vipper jeg frem vibratoren. Cecilie illustrerer energisk med begge hendene som om hun holder i en diger vibrator.

– For mitt vedkommende har sexleketøy blitt implementert som en helt naturlig del av sexlivet. Fordelen med dem er jo at de får oss kvinner til å komme gang på gang, helt uten problemer. I tillegg har designerne i dag gjort en kjempejobb. Før ble sexleketøy ansett som pornografiske rekvisitter. Sånn er det ikke lenger, og det takket være den totale makeoveren godsakene har fått, smiler Cecilie og viser frem en hel kasse rosalekre og skulpturelle leketøy:

– Men fortsatt har altså ikke vi kvinner et eget slangord for å onanere sånn som gutta har det, sukker hun og klapper litt på pelshalen til en eksklusiv dildo med swarovskikrystaller rundt skaftet.

– Menn ”tar seg en runk”, ”en stille Anders” og ”drar’n”, mens vi kvinner altså fortsatt må ”masturbere” – et begrep som får det til å høres ut som det dreier seg om en medisinsk livstruende sykdom. Det forteller meg at vi kvinner fortsatt har et stykke å gå før vi tør å slippe oss løs – noe som er helt nødvendig for å ha et godt sexliv, sier Cecilie Kjensli. ✦

(Portrettintervjuet av Cecilie Kjensli er fra magasinet Tara (nr. 11 juli/august 2012) , og er skrevet av journalist Lene Wikander, som og blogger for Tara. I denne portrettserien har hun valgt ut sterke kvinner som brenner for å endre måten vi tror vi bør være kvinner på. Foto: Xenia Villafranca.)


Publisert

i

,

av

Kommentarer

Ett svar til «Skamløse Cecilie»

  1. Kalle Hansen avatar

    Deilige Cecilie. Du er virkelig en ny Camilla Collett som kan frigjøre mange norske kvinners sexliv.

    Liker

%d bloggere liker dette: