Sjekka opp igjen!

E+C=SantMannfolket og jeg har vært i KK. Vi er gamlekjærester som hooka opp igjen etter 20 år, og har nå vært sammen i 10.

Denne artikkelen er hentet fra KK nr. 05 som også ligger ute på KK.no

Cecilie Kjensli (46) hadde ikke sett Espen på mange år, da hun jula for ti år siden sendte ham en sms.

Hun hadde det kjipt, var relativt nyskilt og hadde hatt et tungt år. Hun tenkte på ungdomskjæresten, Espen Lyseggen (51), fordi han hadde bursdag i jula.

Espen ringte tilbake først seks uker senere. Han var nemlig lei av at hun dukket opp og forsvant igjen like fort.

– Jeg begynte å grine da jeg hørte Espens stemme. Han ringte ikke for å sjekke meg opp, som han sa, men det gikk som det gikk. Jeg sjekket som vanlig opp ham, haha, sier Cecilie til KK.

Klarte ikke å motstå henne

Cecilie og Espen fra Ulsrud i Oslo er vokst opp på samme sted, i samme type rekkehus og han gikk i klassen til Cecilies storesøster.

– Jeg var nærmest som en drittunge å betrakte. Men jeg la merke til Espen som gikk forbi huset vårt hver dag. Jeg syntes han var barsk, men han var for stor for meg da, sier Cecilie.

Så begynte hun på videregående.

– Jeg sjekket ham opp, og han syntes nok det var litt rart, for han husker jo meg som liten jente med pistrete hår og regulering, sier Cecilie.

Og Espen klarte ikke å motstå henne.

– Jeg hjalp en gammel klassevenninne med å pusse opp, og Cili var der hver kveld. Plutselig var det bare gjort, sier Espen.

De var sammen et par år.

– Det var ikke sånn at vi gikk rundt og savnet hverandre i 20 år etterpå. Vi har hatt mye moro på hver vår kant. Men vi har også møttes i perioder i livet, og alltid snakket åpent med hverandre, sier Cecilie.

De fleipet om at hvis de ikke fikk forholdene sine til å funke, så kunne de slå seg sammen i framtiden.

– Espen har alltid sagt at han aldri vil gifte seg, bortsett fra med meg, så klart, sier Cecilie og ler.

– Det er fordi du er så tøff og kul, deilig og snill. Du liker at jeg sier det til deg hver dag, men det er jo sant. Du er i hvert fall ikke kjedelig å være sammen med, sier Espen og smiler.

Som å komme hjem

Etter sms-en i jula for ti år siden ble det fort Cecilie og Espen igjen. Det kjentes som om tidspunktet var riktigere nå.

– Vi var blitt voksne. Den gode følelsen vi alltid har hatt for hverandre var der fremdeles. Lysten og, så klart. Det kjentes som å komme hjem igjen, sier Cecilie, som synes det er deilig med en kjæreste som kjenner henne så godt, at ikke alt må forklares.

– Vi kjenner hverandres familie og familieforhold også, og det skaper selvfølgelig en ekstra nærhet og forståelse for hvorfor man er som man er.

Spesielt i tenårene

Nancy Kalish er professor i psykologi ved California State University, og er ekspert på nettopp ungdomskjærester. Hennes tese er at felles fortid binder sammen. Siden 1993 har hun snakket med 3000 «high school sweethearts» som har funnet tilbake til hverandre i voksen alder. Ved endt studie var 72 prosent av parene fremdeles sammen.

To tredjedeler av informantene var svært unge da de møttes første gang.

– Den spesielle kjærligheten er den som fant sted i de tidlige ungdomsårene, fra omtrent 13 til 23 år. Da skaper man felles minner og former sin identitet sammen, sier Kalish, som mener dette igjen gir en helt spesiell fortrolighet.

Ingen hemmeligheter

Cecilie og Espen har ikke hemmeligheter for hverandre, i alle fall ikke av betydelig art.

– Sjalusi er ikke-eksisterende. Ser han på en fin dame, så gjør jeg det og, og da ler vi.

Espen er en vagabond av natur. Han synes en stor fordel med å være sammen med Cecilie, er at han føler seg som singel. Hun har det på samme måte:

– Vi er sammen, men ikke tosomme. Vi gjør som vi vil, fordi vi stoler på hverandre. Har jeg vært på en erotisk messe i forbindelse med jobb, så ser ikke han granskende på meg når jeg kommer hjem. Han lurer heller på om jeg har hatt det gøy.

(fra KK nr. 05)


Publisert

i

av

Tags:

%d bloggere liker dette: