Usminka og uretusjert

Cecilie_usminka
Foto: Mona Ødegård – for bladet Kamille.

Da jeg var med i en sminkefri reportasje i Kamille for 3 år siden, ble det ingen nyhetssak på Dagsrevyen. Sånn er det å være f-kjendis 😉

– Hvem er det du sminker deg for, sa pappa’n min da jeg var 17, og skulle på fest.

­­– Gutta ser bare sengestolper i øya dine allikevel.

Nå høres det kanskje ut som om faren min var en grov type, men det var han ikke. Han var bare veldig direkte.

– Jeg håper du bruker prevensjon, for det er de færreste som er planlagt. Det var ikke du heller, fortsatte han.

– Det var bare mora di som ikke klarte å holde seg på sin side av senga, haha.

Som du ser av bilde under, er vi ganske like. Jeg skvetter av og til når jeg ser meg i speilet uten sminke. Det er som å se han.

Øivind het han, og han heia alltid på jentene, lagde enkel mat, støvsugde, og fiksa alt mulig annet. – Dette går fint, det klarer du, sa han når jeg syntes noe var vanskelig. Søstera mi og jeg ble ikke veldig dulla med.

Pappa var en skikelig handy type, og det er kanskje derfor jeg er sammen med en håndverker selv? Han stressa i hvert fall aldri, og hadde alltid tid til å prate med små og store. Han var streng, direkte, snill og rettferdig. De to første årene etter at han gikk bort, gråt jeg hver eneste dag. Snufs.

Bilde av meg er tatt av Mona Ødegård for bladet Kamille.

pappa50
Pappa’n min

Publisert

i

av

Tags:

%d bloggere liker dette: