Orgasme på gli’

Nytelse

Prøvd glidemiddel? Ikke? Da burde du lese videre. Ny studie viser et enkelt grep som øker nytelsen for kvinner og menn.

Denne saken er hentet fra Kvinneguiden.no. Jeg er sitert, så derfor legger jeg den ut litt redigert 😉

I en undersøkelse utført av Indiana Center of Sexual Health og publisert i det medisinske tidsskriftet Journal of Sexual Medicine fant forskerne at 50 prosent av respondentene opplevde at glidemiddel gjorde det lettere å oppnå orgasme. Dette gjaldt både for både kvinner og menn. Dette stemmer bra med kunnskapen vi har fra før i følge Cecilie Kjensli.

– Kroppens egen produksjon av glid er hormonelt betinget, uavhengig om du er opphisset eller ikke. Derfor kan sex oppleves ubehagelig hvis kroppen ikke produserer nok fukt på egenhånd. Sex blir utvilsomt mye bedre med god glid. Selv foretrekker jeg merket Pink, som jeg selger i nettbutikken min. For samleie er Pink Silikon helt nydelig. Det bare glir og glir, og tørker aldri inn.

– Det er ingen grunn til å skamme seg over at man trenger å bruke glidemiddel. Mange gjør jo det selv om det strengt tatt ikke er nødvendig. Man er ikke «gammel og inntørka» av den grunn. Det beste er derfor å ta grep, og snakke med lege eller høre med en venninne. Jeg hjelper kvinner regelmessig. Det er bare å ta kontakt for personlig veiledning.

Enkel løsning

I følge studien opplever syv av ti at glidemiddel bidrar til at de føler seg mer opphisset. Kjensli synes derfor det er synd hvis noen føler det er tabu å fiske frem glidemiddelet.

– Jeg har inntrykk av at opplysningen rundt kvinnelig seksualitet kunne ha vært mye bedre. Jeg har vært i kontakt med flere kvinner som plages av smerter under samleiet, og som har snakket med legene sine om dette uten å få noen råd. Løsningen er ofte ganske enkel, nemlig å finne et godt glidemiddel.

Krydder i hverdagen

Glidemiddel kan være et morsomt krydder i sexlivet. Blant annet kan du leke deg med smaker og hvor på kroppen du vil bruke det.

– Smaken er som baken, men det finnes ulike stimulerende varianter som kan være ekstra deilig. De som gir en varmende effekt er også populære, sier Kjensli. Hun understreker at sex er mye mer enn bare penetrering.

– Når du først kommer dit i akten, er det en stor fordel at det ikke lugger, men heller glir godt. Det finnes mange typer å velge i mellom. Vannbaserte glidemidler for sexleketøy og samleie, silikonbaserte for samleie vaginalt og analt. En ny variant som kalles «hybrid» har blitt veldig populær både på leketøy og til samleie. Dette er en vannbasert sammensetning, med en liten dæsj av silikon for å gi langvarig og god glid.

Vanlig opplevelse

Psykolog og spesialist i klinisk sexologi, Dagfinn Sørensen er enig i at glidemiddel kan være hjelpsomt for mange.

– Hensikten med glidemiddel er å redusere friksjonen ved samleie. Dette vil være mest aktuelt dersom kvinnen ikke blir tilstrekkelig våt til å kunne gjennomføre samleie uten ubehag eller smerte, sier Sørensen til Kvinneguiden.

Han tror noen kvier seg med å bruke glidemiddel i frykten for å være unormal. Det er det altså ingen grunn til. Det å ikke bli våt nok av seg selv er nemlig noe som mange kvinner opplever i løpet av livet.

– Dette er hormonelt betinget og kan oppstå i ulike faser av menstruasjonssyklusen. Nedsatt lubrikasjonsevne kan altså være forbigående, forteller psykologen.

Også amming og overgangsalder kan nedsette lubrikasjonsevnen. I den amerikanske studien var likevel flertallet av de som brukte glidemiddel i aldersgruppen 25-29 år.

Alternative nødløsninger

Cecilie Kjensli anbefaler å investere i et nøytralt og allergivennlig glidemiddel uten glyserin og parabener. Det bør også være pH-vennlig for underlivet slik at du slipper irritasjon og kløe. Om du ikke har glidemiddel tilgjengelig, finnes det ting i hjemmet som kan gi noenlunde samme effekt.

­­­– Olivenolje og babyolje er nok glidemidler som ofte er i bruk hjemme, men jeg vil nok heller anbefale folk å kjøpe et ordentlig glidemiddel. I dag trenger man jo ikke å gå inn i noen butikk hvis man kvier seg. Du finner mye fint å velge i på nett. Bare husk å gå for noe mildt og nøytralt, for du vil ikke fucke opp den naturlige bakteriefloraen i underlivet.

– En gang jeg var i selskap spurte en mann meg om jeg kunne anbefale et glidemiddel for analsex, for han og kona brukte trøffeloljen i kjøleskapet. Den funka fint, men nå klarte han ikke å bruke den i maten lenger, haha. Jeg har selv testa solkrem da jeg var på ferie en gang, og det funka jo på ett vis, men frister ikke til gjentakelse

Ikke glem forspillet

Sørensen understreker at glidemiddel slett ikke er det beste for alle alltid.

– Dersom kvinnen har normal lubrikasjon vil bruk av glidemiddel i tillegg snarere virke mot sin hensikt. Det går faktisk an å bli for våt.  Nytelsen betinger en viss friksjon.

Sex-spesialisten påpeker at det berømmelige ”forspillet” ikke må glemmes.

– Mange kvinner trenger god og langvarig stimulering for å bli våt nok til samleie. Derfor er god tid og tålmodighet viktig når dere har sex, sier Sørensen.

Dersom glidemiddel brukes for å slippe å bruke tid på forspillet, blir det en uting.

– Noen kvinner vil nok kunne føle på at han ønsker å bruke glidemiddel fordi han ikke gidder å ta seg bryet med å gjøre henne våt nok. Da kan hun føle på avvisning, både av seg selv som kvinne og kjæreste, sier han.

Men problemet kan også oppstå motsatt vei.

– Noen menn kan nok føle på utilstrekkelighet dersom kjæresten deres ikke blir våt av seg selv, men trenger glidemiddel. Akkurat slik mange kvinner kan føle det dersom kjæresten har ereksjonsproblemer. Kunnskap og kommunikasjon er derfor nøkkelen til et godt sexliv, sier Sørensen.
____

Pink glidemiddel
Pink er et internasjonalt seksuellhelse- og velværefirma, som tilbyr ulike glidemidler spesielt utviklet for kvinner. Produktene er trygge og behagelige å bruke, og har til hensikt å forsterker den seksuelle nytelsen. Du finner garantert et glidemiddel som skulle passe for deg alene eller i sammen, og som vil dekke dine behov.

Publisert

i

,

av

Tags:

%d bloggere liker dette: