Oppskriften på god sengekos

caroline_boka
Dette er venninna mi Caroline Korsvoll, som jeg har skrevet boka sammen med.

Caroline er journalist og Super Woman. Da jeg spurte om hun ville være med på laget mitt, nølte hun ikke, eller kanskje litt til å begynne med. Her kan du lese hvorfor.

Saken er hentet fra Romerikets Blad.

Tekst og foto: Øystein Tronsli Drabløs

En kokebok for alle som har sex, eller skulle ønske at de hadde det, sier Korsvoll om sin nye bok «Sex fra ah til åh».

Det er ikke akkurat gulrøtter og asparges det kokkeleres med i Caroline Korsvolls nye kokebok. I «Sex fra ah til åh» har journalisten og forfatteren fra Årnes slått seg sammen med sexinspirator Cecilie Kjensli for å lage en samling oppskrifter som ikke nødvendigvis er best egnet på kjøkkenet.

– Vi kaller det en sexkokebok med oppskrifter for alle kvinner og par. Tanken er at det skal være tips som vil være bra for alle som har sex med hverandre: Jenter og gutter, jenter og jenter, to stykker, tre stykker – alle mulige konstellasjoner, sier Korsvoll.

Kvinnelig orgasmegaranti
Korsvoll forteller at selv om boka er ment for alle, er det kvinnenes seksualitet som ligger hjertet nærmest.

– Cecilie pleier å si at standarden for heterofil sex er: Tre minutter forspill, to minutter samleie og én orgasme; som oftest ikke kvinnens, sier hun.

«Sex fra ah til åh» er ment å gjøre par kjent med hverandres ønsker og behov. En hjelpende hånd, om du vil.

– Mange par sliter med dette, og boka skal være en slags samtaleåpner. Vi håper den vil gjøre at særlig jentene tør å dra på litt, og være ærlige med partneren sin om hvordan de ønsker å ha det, forklarer hun.

Så sikre er Korsvoll og Kjensli på at oppskriftene deres fungerer, at de satt en orgasmegaranti på forsiden av boka.

Vil legge mytene til sengs
I tillegg til å hjelpe par med soveromsgymnastikken, håper Korsvoll at boka kan bidra til å fjerne alle tabuene som fortsatt er forbundet med sex.

– Det er altfor mye skam forbundet med sex! Jeg husker Cecilie ringte og spurte om jeg hadde lyst til å være med på boka. Da var jeg på vei til barnehagen for å levere sønnen min, og hadde min halvt år gamle baby på armen. «Du aner ikke hvor lite lyst jeg har», sa jeg til Cecilie. Men så begynte jeg å tenke litt, og jeg fant ut at jeg egentlig var litt redd for andres reaksjoner på at en nybakt tobarnsmor skrev en bok om sex. Det irriterte meg at jeg var i ferd med å takke nei på grunn av det, sier Så da jeg skjønte at jeg nå kunne være med på å lage en nyttig, smakfull og morsom bok om sex, var det ingenting å lure på, forklarer hun.

Korsvoll mener flere av dagens rådende antakelser om sex er overmodne.

– Penis og vagina blir sett på som likeverdige hverandre. Men det er jo klitoris som er kvinnens nytelsesorgan! Sex sidestilles også ofte med samleie, men er jo så mye mer enn bare det. Samleie trenger ikke alltid være hovedretten. For kvinner er ofte forspillet det beste, og mange ville nok kanskje foretrukket å hoppe over hovedretten og gå rett på desserten om de fikk valget, sier Korsvoll.

– Et hav av fetisjer der ute

Boka tar for seg alle aspekter ved sexlivet i hverdagen. For Korsvoll var det et krav at et kapittel ble viet alt maset rundt sex i forbindelse med graviditet, et mas hun selv følte på kroppen.

– På fødselskontroll seks uker etter fødselen var det mye fokus på å få i gang sexlivet, da selvfølgelig samleie. Men sex er så mye mer enn bare det! En undersøkelse for behovet for boka avslørte at 75 prosent av kvinnene ikke får orgasme under samleie. Det er klitoris man må bli kjent med, da skjer det noe!

Nå håper hun boka kan hjelpe til med å utdanne folk om sex. Selv de som tror de kan alt.

– Sex er et så stort begrep at det er umulig å ikke lære noe. Det er et hav av fetisjer, legninger og mye kuriosa der ute, men vi har forsøkt å samle det mest matnyttige i boka, sier hun.

Kjøp «Sex fra Ah til Ah …» her.


Publisert

i

av

Tags:

%d bloggere liker dette: