Sex utgått på dato?


Smleie er avdanka– Det er trist at definisjonen på sex er samleie, altså penis i vagina, når vi vet at 75 prosent av kvinnene ikke får orgasme ved samleie. Da er det litt bakstreversk hele tiden å prøve å få det til, sa jeg til NRK.no.

Denne saken var først publisert på NRK.no.

Les den i sin helhet her:

Mer onani og stimulering av det kvinnelige kjønnsorganet, og mindre samleie. Det er fremtiden, mener flere eksperter.

Forfatter og sexinspirator Cecilie Kjensli mener samleiet er en lite tilfredsstillende måte å ha sex på, og synes jenter må tørre å si hvordan de vil ha det.

– Det er trist at definisjonen på sex er samleie, altså penis i vagina, når vi vet at 75 prosent av kvinnene ikke får orgasme ved samleie. Da er det litt bakstreversk hele tiden å prøve å få det til.

– Klitoris er et fantastisk organ

I stedet bør det tenkes nytt på soverommet, sier Kjensli til NRK, og viser til ny forskning av en av verdens fremste forskere og klinikere på sexologi, Ellen Laan.

– Kvinner og unge jenter føler seg utilstrekkelige og tror at det er noe galt med dem fordi de ikke får orgasme når de ligger sammen. Samleie er avdanka.

Laan har foretatt to nettstudier der 70 prosent av heteroseksuelle kvinner sier de får orgasme av stimulering av klitoris, og 25 prosent av kvinnene sier de virkelig nyter sex. Studiene viser også viktigheten av orgasme for kvinnen ved partnersex.

Kjensli mener studien viser at det er viktig å øke kunnskapen om kvinners anatomi.

– Klitoris er ikke bare en liten tapp. Klitoris er et fantastisk organ, som strekker seg innover som en penis går utover. Menn, og ikke minst damer, bør ha bedre kunnskap om hvordan kvinnens kjønnsorgan fungerer, sier forfatteren, som nylig har gitt ut boken «Sex fra Ah til Åh».

Hun får støtte av Bente Træen, professor i psykologi og seksualforsker ved Universitetet i Oslo.

– Det er klitoris som er vårt nytelsesorgan og for kvinner er det helt essensielt at klitoris blir stimulert. Det er like trist for guttene som for jentene hvis de forventer at samleiet skal være et fyrverkeri.

– Klarer ikke å gi jentene orgasme

Tore Holte Follestad, sexologisk rådgiver i Sex og samfunn, sier mange gutter får en nedtur fordi de ikke vet hvordan de skal tilfredsstille partneren sin.

– Mens jentene ligger og lurer på hva som er galt med dem, får guttene en nedtur etterpå fordi de ikke klarer å gi jentene orgasme, sier han til NRK.

Han vil ha mer åpenhet om at sex er mer enn penetrering, og at det er lov til å leke og eksperimentere på andre måter.

Kjensli tror mange kvinner kapitulerer fordi de føler seg både dumme og klønete hvis de ikke får orgasme ved samleie.

– Jeg mener jenter må få selvtillit til å vise hva som må til. Man må tørre å øve seg og prøve seg. Jentene må fortelle hva de liker, sier hun.

Kjøp sex-kokeboka til Cecilie Kjensli «Sex fra Ah til Åh …» HER.

cover_sex_fra_ah_til_aah_profil

Kjøp boka mi Sex fra Ah til Åh … som har orgasmegaranti HER. Den er full av juicy tips, pirrende fakta, morsomme anekdoter og personlige historier som jeg har skrevet selv. Den er lekkert illustrert og er en perfekt gave til alle som har et sexliv eller skulle ønske de hadde det ;)

Om forfatteren

20828

Nyhetsbrev fra Cecilie?

Vil du ha fine tilbud, nyheter, inspirasjon og konkurranser - rett i innboksen?

Jeg skal ikke spamme deg. Det lover jeg.

 

 

Meld deg på - skriv inn e-posten din nå:

Scroll to Top