Ekspertenes tips til hotte forspill


– Mitt absolutt beste forspilltips til jenter er å tyvstarte sexen på egenhånd.

Les ekspertenes tips til hotte forspill du mest sannsynlig ikke har prøvd, skrev KK.no i forbindelse med Valentines. Få med deg hva jeg og de andre mente om den saken.

(Det med at det tar 10 – 15 minutter for jenter å få orgasme, må du ta med en klype salt. Det stemmer ikke. Det er en gammeldags oppfatning av sex, men det er en annen sak.)

Saken var først publisert på KK.no

Start allerede NÅ!

Visste du at jenter trenger i gjennomsnitt hele 10-20 minutter på å nå klimaks? Mens selve klimakset ofte kun varer i korte 30 sekunder! Med andre ord er forspillet viktigere enn de fleste av oss tror – og kanskje til og med noe av de viktigste for oss jenter dersom vi virkelig vil slappe av og nyte øyeblikket fullt ut.

Kanskje ikke uten grunn at sexolog Ulla Aasland’s beste forspillstips er å starte allerede NÅ:

– Et forspill som bygger seg opp gjennom hele dagen er superhot! Hva med å starte med å sende partneren en sms fra jobb, for å bygge opp forventningen. Send en SMS, fortell at du gleder deg til å komme hjem og hva du vil gjøre med han/henne når du kommer hjem, sier Aasland og legger til:

– Dette kan være med på å stimulere spenning, forventning og fantasier. Seksuelle fantasier er helt nødvendig for et tilfredsstillende sexlivet.

I tillegg tipser Aasland om å la de vanlige rutinene ligge for dagen, slik at dere virkelig kan nyte hverandre litt ekstra – med andre ord lukk øynene for rotet rundt deg, til tross for at det er langt fra lett, eller hva damer? Men resultatet kan bli utrolig!

– Ikke stress med handling, mat og rydding etter arbeidstid. Har du mulighet gå direkte til verks med å fortsette forspillet, sier Aasland og fortsetter:

– Stress kan bare være forstyrrende for fantasier og lyst, styr unna! Hopp heller i dusjen, og la partneren ta jobben med å tørke deg. Smør deg så inn sensuelt, mens han holder hendene for seg selv. Mens du står foran han, fortell han hva han skal gjøre med deg, hva du liker og hvordan du vil at han skal gå frem.

Når dere begge er klare, gå videre og lag Valentines middagen sammen – etter akten – fordi man da er pumpet full av velværehormoner!

– Tyvstart sexen på egenhånd!

Også Cecilie Kjensli, innehaver av Cpunktet.no og forfatter av boka «Sex fra Ah til Åh …» forteller til KK.no at hennes absolutt beste forspilltips til kvinner er å begynne tidlig – tidligere enn din kjære, og gjerne med deg selv helt alene før du engasjerer partner.

– Mitt absolutt beste forspilltips til jenter er å tyvstarte sexen på egenhånd, alternativt la typen få være med på opplevelsen, og innen for dette er det jo en drøss av variasjoner, sier Kjensli og fortsetter:

– Menn blir så lett tent i utgangspunktet, og det går for dem så og si hver gang de har sex, noe som ikke er tilfelle for oss damer. Det er derfor ekstra viktig at vi tar vare på oss selv. Start i dusjen for eksempel. Gjør deg ren og pen og deilig for partneren din. Lukk øynene og kjenn dusjstrålene sildre mellom bena, og over klitoris. Berør brystene dine deilig, og kyss deg selv på skulderen. Elsk deg selv, og stryk deg over kroppen og bruk fingrene der du liker det best.

Har du i tillegg et vanntett sexleketøy, kan du dra på med dette også tipser Kjensli og forteller at det bare er å gå hele veien dersom du ikke klarer å holde deg.

– Du kan alltids komme igjen etter en god oppvarming. Eller inviter kjæresten inn på badet så han eller henne kan få være med på første delfinale. Ikke noe er mer deilig enn for en partner å se at kjæresten er kåt og inviterer til sex, og hva er vel bedre forspill enn det?

Gjør noe utradisjonelt – og helt uplanlagt

Er du derimot ikke type til å drive å planlegge og gjøre for mye ut av forspillet, er det likevel ingen grunn til å droppe det! Ifølge Bianca Schmidt, sexolog og gestaltterapeut, er det nettopp det uplanlagte som gjør det spennende! Klarer dere i tillegg til å finne på noe helt utradisjonelt spontant, kan forspillet bli noe dere virkelig aldri kommer til å glemme.

Det er Valentines, en god anledning til å gjøre noe nytt og annerledes. Forsøk å gjør noe lekent, nytt og morsomt. Uansett hva det er, selv om det ikke engang blir så vellykket, så har dere en felles opplevelse, noe dere kan snakke om, le av og øke lekenheten via, sier Schmidt og forsetter:

– Den eneste begrensningen på hva du kan gjøre som forspill er din egen fantasi. Hvis du slipper deg litt løs og ikke har så stort fokus på at det skal bli sexy og perfekt, er det lettere å være kreativ.

Forspillet behøver heller ikke være noe som foregår i senga, forteller Schmidt. Det at du gjør noe som viser at du setter pris på kjæresten og har tenkt på ham eller henne er ofte nok. God stemning mellom partnerne skaper gjerne god stemning i senga!

– Jeg vet for eksempel at Sandra Bullock skulle farge og frisere intim området til et hjerte. Blekemidlene fungerte dårlig og resultatet ble en sår underlivskatastrofe. Men hun og kjæresten, hvem nå en det var, fikk et morsomt minne, forteller Schmidt og legger til:

– Jeg, ikke like tøff som Sandra, farget håret rødt for kjæresten som elsker rødtopper. Det ble ikke så pent, men vi lo godt og han satt pris på innsatsen. Andre forslag kan være: Kle deg ut i hans favoritt undertøy, smør inn kroppene med sjokolade, kjøp noe leketøy, drikk vin og spis halvnakne fra en picknikk kurv foran peisen eller midt på stuegulvet. Tenn tusen stearinlys og spill klespoker. For all del ha det gøy og kos dere!


Publisert

i

,

av

Tags:

%d bloggere liker dette: