Sånn forlenger du orgasmen

Hæ? Skal man holde igjen orgasmen?

Ja, for orgasmer blir ofte bedre når den har fått bygge seg opp over lang tid. Edging er visst en greie, og nei, vi snakker ikke om å ha dårlig mobilnett på telefonen, men om å utsette orgasmen.

Denne saken var først publisert på KK.no, men legges ut her fordi jeg er med i den.

Det er ingen hemmelighet at timing kan være vanskelig når det kommer til orgasme, for det er strengt tatt i ytterst få tilfeller at du og din partner klarer å nå klimaks nøyaktig samtidig (du vet, sånn som på film). Edging kan visstnok være løsningen på det da.

– Edging er i den enkleste forstand en onaniteknikk som går ut på å utsette orgasmen, altså forlenge nytelsen og den deilige følelsen av å være sprengkåt, forklarer Cecilie Kjensli som er sexinspirator og innehaver av den erotiske nettbutikken Cpunktet.no, til KK.no.

Hun har også skrevet boken «Sex fra Ah til Åh …» som er en kokebok for sexlivet, og mener det er mange måter å nå orgasmemålet på, alt ettersom hva du selv liker. Men uansett hva du trenger for å komme i mål, så går edging ut på det samme.

– Kunsten er å stoppe før det blir umulig, altså før du kommer til «point of no return». Hvis du tenker deg en opphisselsesskala som går fra 0 – 100, så må du sette ned tempoet eller stoppe opp når du kommer på rundt 90-95. Fortsetter du da er det lett å miste kontrollen og da vil det mest sannsynlig gå for deg, sier hun og forklarer videre. 

– Når «temperaturen» synker, gjør du det som skal til for å få den opp igjen, og på denne måten kan du ligge å kose deg med en av de deiligste følelsene du kan ha. Du blir på en måte liggende å ri på orgasmebølgen, og denne kan du med trening få til å vare lenge.

Ok, dette høres jo potensielt fantastisk ut, men kan man risikere å ikke komme hvis man utsetter orgasmen for lenge under et samleie?

– Nei, orgasmer blir ofte bedre når man har elsket i lengre tid, sier Katrine Berling, sexolog, parterapeut og orgasmeekspert, til KK.no.

På sin hjemmeside forklarer hun at hvis du vil ha lengre og dypere orgasmer er det viktig at du øver på egenhånd, helst i rundt 45 minutter. For jo lengre tid du bruker, jo mere energi bygges opp i kroppen, og jo bedre orgasmer får du.

Hun anbefaler derfor at du stimulerer deg selv til du er nær å komme, så puster du dypt inn noen ganger mens du holder en fem sekunders pause, så forsetter du igjen.

– Som hovedregel har orgasmer en superpositiv effekt på oss, men det finnes forskjellige former for orgasmer og noen orgasmer tapper oss for energi, og gjør oss trøtte. Derfor arbeider man i tantra mye med sine orgasmer så man lærer å få orgasmer som ikke dreper energien, forklarer hun og fortsetter:

– De fleste vil gjerne ha en orgasme under sex. Noen kvinner kan få flere orgasmer, men slett ikke alle, det er stadig mange kvinner som ikke får orgasmer. Mange menn føler det er viktig at kvinnen kommer, sånn at de kan føle at de er gode elskere.

For hun mener at det ikke trenger være så vanskelig å få en orgasme, ved hjelp av økt bevissthet og litt øvelse kan enhver kvinne komme i mål. Men som regel er det slik at vi trenger litt lengre tid enn menn, derfor vil nok mange kvinner være takknemlige hvis mannen kan holde igjen til hun er klar.

Ekstra nyttig for menn å kunne edging

Kjensli tror edging er en teknikk mange menn kan benytte seg av, spesielt hvis man ofte sliter med for tidlig sædavgang.

– De kan lære seg å holde tilbake sånn at det ikke går for fort under samleie, noe som sjeldent eller aldri er tilfelle for damer. Det er utelukkende positivt at menn lærer å holde orgasmen tilbake. Det beste er uansett å ikke ha fokuset kun på samleiet når man ligger sammen, for det er ikke veldig tilfredsstillende for damene, sier hun.

For vi er tross alt skrudd sammen litt forskjellig. Forskning viser at 95 prosent av alle menn får en orgasme ved samleie, mens bare 65 prosent av heterofile kvinner kommer i mål. Og det er ikke fordi det er noe galt med oss, det er snarere noe galt med teknikken. For 86 prosent av alle lesbiske kvinner ser ut til løpe over målstreken hver gang de har sex.

– Menns måte å tilfredsstille seg selv på er veldig lik penetreringsteknikken, så det er ikke rart at det nesten alltid går for menn når de ligger med damer. Damers onaniteknikk varierer så klart, men den er som regel forbundet med massasje av klitoris utvendig.

– Hvis ikke klitoris får den samme behandlingen under sexen, så er sannsynligheten for at det skal gå for henne svært liten. Sånn er det, fordi anatomien vår er sånn, forklarer Kjensli.

For flere orgasmetips, kan du kjøpe boka mi  «Sex fra Ah til Åh …» her, og få en søt vibrator på kjøpet!


av

Tags:

%d bloggere liker dette: