Booster for kåtheten


Har du ikke lyst når den andre mjauer og viser interesse, kan du sette hjernen i et småsnuskete modus.

Drømmer du ofte om partneren din så gjør du sannsynligvis en god investering for forholdet. Seksuelle fantasier kan nemlig øke sexlysten og dessuten ha betydning for i hvilken grad du setter pris på forholdet du er i og partneren din.

(Denne saken ble først publisert på KK.no. Jeg har bidratt, og legger den derfor ut her)

Det mener i hvert fall forskere fra Israel, som har undersøkt hvilken effekt seksuelle fantasier kan ha på et parforhold. For mens det er gjort undersøkelser på hva vi fantaserer om og hvor vanlig det er, er det ikke så mye forskning på konsekvensene, påpeker forskerne av studien.

De gjorde flere undersøkelser der de så på deltakernes seksuelle fantasier og påvirkning på forholdet, og fant at de som hadde seksuelle fantasier om partneren verdsetter forholdet mer og at også investerer mer i forholdet og i «forholdsfremmende aktiviteter» – både seksuelle og ikke-seksuelle, skriver Medical Daily.

Også sexolog Ulla Aasland mener det å ha seksuelle fantasier om partneren kan gjøre at vi føler oss mer knyttet til ham eller henne, og at følelsene kan forsterkes. Det å ha seksuelle fantasier i seg selv – om de handler om partneren eller ikke – kan ha gode effekter på sexlivet.

– Det kan være viktig for opparbeidelse av lyst og helt sentralt i veien mot orgasme, sier hun til KK.

– Booster for kåtheten

Cecilie Kjensli, som er sexinspirator, eier av sexleketøysbutikken Cpunktet.no og forfatter av boken «Sex fra ah til åh …» er ikke overrasket over forskernes resultater.

– Det sier seg jo selv at den som går rundt å drømmer om sex med kjæresten, hva de gjør i sammen på privaten, eller hva de kan komme til å gjøre i framtiden, sannsynligvis også har et godt forhold, sier hun, men påpeker at for noen er det kanskje snakk om at man drømmer om hvordan man skulle ønske man hadde det i forholdet.

– Seksuelle fantasier er en herlig booster for kåtheten. Har du ikke lyst når den andre mjauer og viser interesse, kan du sette hjernen i et småsnuskete modus, og la deg rive med. Sex skaper god stemning i forholdet, for det er jo veldig deilig å ligge avslappa og tilfreds i hverandres armer og kose. Er det ikke derfor man er sammen da, spør hun.

Med andre ord; når lysten er litt laber – noe det er helt naturlig at den er i blant – men du ønsker å ha lyst, kan et godt hjelpemiddel på veien dit være å skru på noen filmer i hodet og la tankene fly.

– Det kule med erotiske fantasier, er at du kan være så drøy som du vill, uten at noen vet det. Det er du som bestemmer handlingen, helt uforstyrret.

Det er ikke alle fantasier vi vil eller kan leve ut i virkeligheten, men det trenger heller ikke være poenget.

– Selv om man er i et forhold så betyr jo ikke det at man ikke kan ha sex på egenhånd, og hva er vel da bedre enn å lukke øynene å drømme seg bort til ett helt annet sted, sier Kjensli.

Ikke alltid lurt å fortelle om fantasiene

I en annen studie, publisert i fjor, fant amerikanske forskere at det var en sammenheng mellom hvorvidt man fortalte partneren sin om sine seksuelle fantasier og kvaliteten på forholdet. Her kan det imidlertid være lurt å trå litt varsomt. Ikke alle takler like godt å høre om kjærestens fantasier, og disse er det selvsagt også lov å holde helt for seg selv.

– Det å dele fantasier kan være med på å forårsake sjalusi, særlig om fantasiene ikke omhandler partner. Om man konstruerer fantasiene sammen kan det være fint å dele med partner, sier Ulla Aasland.

Kjensli mener fantasiene godt kan deles om du vet at partneren din ikke er av den sjalu typen, og du mener det vil tas godt imot.

– Er han eller hun åpen for det meste, er det bare å «gunne» på. Men drømmer du om noen venner av dere, ville jeg nok anonymisert fantasien litt. Det er ingen grunn til å buse ut med alt, påpeker hun.

Har dere aldri snakket om noe slikt før kan det være vanskelig å starte, og dessuten vanskelig å vite hvilken reaksjon du vil møte.

– Du kan være døråpneren, og begynne litt forsiktig. Fortell hva du tenker på, les en erotisk novelle, eller foreslå at dere kan se porno i sammen, hvis det er takhøyde for det. Det er utrolig hva man kan få den andre med på, hvis dere har god kjemi ellers, og stoler på hverandre, sier Kjensli.

Se de deiligste sexleketøyene i nettbutikken min – Cpunktet.no – her! Lurer du på noe, er det bare å sende meg en mail. Jeg hjelper deg gjerne! 🙂


Publisert

i

,

av

Tags:

%d bloggere liker dette: