Er nettdating enklere for damer?

Får du napp og han virkelig er interessert, går han aldri i fra deg.

Det kan virke som om det er en fordel å være dame, når du er ute og snuser etter en partner på nett. Som regel er det bare å opprette en profil, og lene seg tilbake. Tilbudene strømmer inn. Vi som har vært ute en vinternatt før, vet jo at alle ikke er like seriøse.

Saken er opprinnelig fra KK.no. Du kan lese den her, fordi jeg medvirker i den.

Mange av oss bruker nettdating for å komme i kontakt med andre, enten det er nettsider eller apper som Tinder. Noen synes det er frustrerende vanskelig, mens andre har klart å finne en partner. Om du bruker sjekkeapper for å finne kjærligheten, kan det hende du har tenkt over forskjellen på hvordan menn og kvinner bruker appen. Er det lettere å være kvinne på nettdating?

– Akkurat som i det virkelige liv, så har de som er på sjekkern ulike motiver. Noen er ute etter en flørt, mens andre søker kjærligheten på ordentlig, og da selvfølgelig med et ønske som et deilig sexliv også, sier Cecilie Kjensli, som er sexinspirator, blogger og innehaver av den lille erotiske nettbutikken Cpunktet.no.

– Datingarenaen er i og for seg virkelig den, for folk møtes og mange finner hverandre. Men man må prøve og feile litt. Noen er flinkere og har bedre antenner, mens andre kanskje lar seg lettere smigre og går fem på. Alle har jo ikke redelige hensikter, og kan for eksempel holde tilbake at de faktisk er i et forhold, eller til og med godt gift. De er bare ute etter spenning og eventyr. Det siste er i og for seg greit, hvis man er åpen om det, men det er en annen sak, forklarer Kjensli om hvordan vi bruker datingappene.

De fleste som er på nett er i utgangspunktet ute etter å finne en kjæreste, men alle er ikke like seriøse. Du må ikke bli overrasket hvis den du møter bare er ute etter sex. Ser vi litt stor på det, er det som regel kvinnen som har de sterkeste kortene på hånden i en sånn situasjon. Det er vi som velger hvem vi vil slippe til, fordi sex ikke er like ukomplisert for oss som for menn.

– En mann kan ligge med omtrent hvem som helst, så fremt han ikke er for full og ikke får den opp. Damer kan selvfølgelig også det, men ikke med samme suksess. Vi får ikke orgasme. Men får du først napp, og han virkelig er interessert, går han aldri i fra deg. Menn har det bedre i dårlige forhold, framfor å være alene 😉

Er det forskjell på kvinner og menn?

Om vi skal se generelt på kvinner og menns bruk av sjekkapper, er det noen ting som skiller mellom kjønnene, mener sexolog og parterapeut Thomas Winther:

– Kvinner opplever oftere at det renner inn med nye meldinger hver dag. De kan egentlig bare lene seg tilbake og vente på å få oppmerksomheten, sier Winther til KK om kvinner som er aktive på nettdatingen.

– Mye har forandret seg i kjønnskampen gjennom årene, men akkurat dette med hvem som tar kontakt og initiativ først er nok ganske likt som for femti og hundre år siden.

Winther forklarer at dette både kan være positivt og negativt for kvinner som søker den rette. På den ene siden får kvinner som regel ganske mange å velge mellom. På den andre siden er sannsynligheten for at hver av «matchene» er genuine litt mindre.

– Generelt sett får kvinner såpass mange meldinger at de ikke kan eller orker å svare på alle. Derfor prøver menn gjerne å se seg ordentlig om. De prøver å få responsen fra mengden i stedet for den enkelte. Sannsynligheten for at han sender melding til bare deg er derfor mindre, forklarer Winther.

Kvinner har altså godt av å være mer selektiv når det kommer til «utvalget», mener han.

Meldingene er viktige

Det er likevel ikke slik at kvinnene har alle fordelene når det gjelder nettdating. Nettopp det at kvinner ofte får mange meldinger gjør at menn kan være litt mer sikre når de først får en respons, mener Winther.

– Menn har kanskje et mindre utvalg, men de kvinnene som faktisk svarer er gjerne genuint interessert.

For å sette det litt på spissen: Av hundre meldinger en kvinne har fått på profilen sin, har hun valgt å svare akkurat denne ene mannen.

Nettdating kan være vanskelig. For de som er ute etter et potensielt seriøst forhold, har Winther et tips til hva du bør se etter:

– Hva som faktisk blir skrevet i meldingen du får, er viktig. Selvfølgelig er preferanser når det gjelder utseende og førsteinntrykk viktig for mange, men se på hvordan meldingen er skrevet. Hvordan føler du at den passer til deg? Er det en melding som er skrevet for å bli sendt til flere jenter, eller er den ment personlig til deg?

Dette kan ofte være til hjelp for å skille ut personer som kanskje er mer seriøse enn andre. Dette er også et godt tips til både menn og kvinner som har funnet noen de gjerne vil få kontakt med, understreker Winther:

– Prøv å være en som skiller seg ut fra mengden. Det hjelper ikke alltid med et «Hei». Prøv å legg litt sjel i meldingen.

For å lykkes med nettdatingen minner sexologen også om å se personen du skriver med. Vent med «skrytingen» av deg selv, og vis heller interesse for den andre parten. Vis hva som gjorde at du valgte akkurat han eller henne.


Publisert

i

av

Tags:

%d bloggere liker dette: