Hallo sexliv! Hvor er du?

parkyss
Husker du den gangen dere var kåte hele tiden? Hva skjedde, liksom?

Det er ikke noe kult å være sammen, hvis man ikke har lyst på hverandre lenger. Dette har jeg tatt en prat med KK.no om. Saken kan du lese her:

Har du gått lenge uten sexlyst? Det kan det være flere grunner til. Noen ganger må forholdet pleies litt ekstra, mens det andre ganger kan være lurt å oppsøke en lege.

Cecilie Kjensli er sexinspirator, innehaver av den erotiske nettbutikken Cpunktet.no, og forfatter av boka «Sex fra Ah til Åh …». Hun understreker at som alt annet i livet, varierer lysten på sex også.

Som nyforelsket opplever vi gjerne sexlysten ofte, men etter hvert utvikler forholdet seg og man blir bedre kjent. Kanskje unger og jobb tar større plass, og ,når man ikke lever i en romantisk tosomhet forsvinner noe av denne deilige magien forklarer Kjensli.

– Sånn er det bare. Appetitten på sex er dessuten veldig ulik fra person til person. Det sier seg selv at par som har det bra i sammen, som hjelper hverandre i hverdagen, som finner hverandre attraktive, også har mer lyst på hverandre.

Hun forklarer at lysten går i bølgedaler, og er så klart ikke konstant gjennom livet. Den påvirkes av mange ting, men det er noen grunner som går igjen.

1. Sexen har blitt utilfredsstillende

– Kanskje den aldri var bra, men nå gidder du i hvert fall ikke. Kanskje det handler om manglende orgasme? Du får orgasme på egen hånd, men ikke sammen med typen eller dama, eller det skal mye til for å få det, sier Kjensli.

Noen kan oppleve at de rett og slett ikke orker å mase med det, fordi de opplever sin egen orgasme som en stressfaktor. Men det bør du slutte med, mener Kjensli.

Når 75 prosent av kvinner ikke får orgasme under det tradisjonelle «samleiet» så er det på tide å legge om rutinene i sexlivet. Finn på noe annet. Du vet hva som skal til. Har du et sexleketøy du bruker alene, er det ingen grunn til ikke å bruke det sammen med partneren.

Kjøp de deiligste sexleketøyene i Cecilie sin nettbutikk HER.

2. Stress i hverdagen

Om du har for mye å tenke på når det kommer til jobb, barn, økonomi, sykdom eller andre ting, er det ikke så rart at det er vanskelig å slappe av og å ha glede av sex. Men det er nettopp i sånne situasjoner du burde ha det, mener Kjensli:

Ikke at du skal tvinge deg til det, for det dreper lysten, men tenk at sex er bra for deg, og start kanskje med deg selv. Egenpleie er for mange den beste formen for pleie.

3. Forholdet skranter

Dersom forholdet ditt ikke er bra, så sier det seg selv at du kanskje ikke har så lyst til sex med typen eller dama, forklarer sexinspiratoren.

– Du kan da spørre deg selv om forholdet er verdt å kjempe for, eller om du bør komme deg videre. Noen har det jo sånn at de har lyst på hverandre uansett, og at det nesten omtrent bare er sexen som gjør at de holder i sammen, men dette gjelder nok ikke for de fleste, sier hun.

– Klart du ikke har lyst på en du føler deg sveket av, som ikke stiller opp, og så videre.

4. Kroppslige problemer og komplekser

Problemer relatert til kropp og selvtillit kan også være en utfordring for lysten.

– Komplekser og dårlig selvtillit gjør det vanskelig å slå seg løs, eller i det minste slappe av, noe som er en forutsetning for å ha glede av sex. Hvis du først har en kjæreste, så er hun/han sammen med deg fordi vedkommende er glad i deg, og garantert har lyst til å ligge med deg, sier Kjensli.

Så, hvordan du ser ut i senga bør ikke være det avgjørende, men heller hvordan du har det og utfolder deg, understreker hun:

– Er den du er sammen med så perfekt kanskje? Slipp ut magen, og vis lysten din. Ingen ting er mer opphissende enn det.

Stian Ødegaard Melcher er allmennlege ved Volvat Majorstuen. Han forklarer at dårlig sexlyst over en lengre periode kan reflektere at livet ikke er i balanse. Fysisk aktivitet har også vist å fremme sexlysten.

– Kvinner med dårlig søvn (innsovning, men også søvnapné), stress (flink pike-syndrom) og dårlig ernæring vil kunne miste sexlysten. Dette er nok oftest relatert til livsstil, men kan også være bakenforliggende sykdom som gjør at kroppen ikke prioriterer slik aktivitet, sier Melcher til KK.

Ved langvarig bortfall av sexlysten hos kvinner er det derfor anbefalt med en rutinesjekk hos legen for å utelukke organisk sykdom, råder han. Hvis dette ikke avdekkes, er det viktig å legge vekt på faktorer som livsstil, stress, mat og søvn.

—-

Hot hot hot!

Sjekk ut denne deilige klitorisvibratoren, med to tungespisser, i nettbutikken min. Fun Factory Volta, slikker deg hele veien til topps, og er knall å bruke alene eller i sammen.
Se demonstrasjonsfilm og kjøp klitorisvibratoren Fun Factory Volta her.

Går det ikke for deg med denne, får du pengene tilbake. Just saying! 😉


Publisert

i

av

Tags:

%d bloggere liker dette: