Orgasme i søvne

tilfreds-dameHer om dagen hadde jeg en våt drøm – det gikk for meg i søvne.

Orgasme i søvne er ikke akkurat hverdagskost, men det skjer av og til. Følelsen av å smelte mellom bena er bare helt nydelig, og så er det jo deilig å våkne med et smil om munnen, og å føle seg frisk og opplagt. Hvor bra for skjela og omgivelsene er ikke det?

Samme dag ble jeg kontaktet av KK.no som ville lage en sak om nettopp dette, om hvorfor det kan gå for oss mens vi sover. Du kan lese resultatet i sin helhet her:

Derfor får du orgasme i søvne

– Husk at hjernen er den største erogene sonen vi har, sier ekspert.

Har du opplevd å våkne av at du rett og slett har en orgasme? Det er det en helt naturlig forklaring på, og du trenger ikke en gang å ha en sexdrøm for at det skal kunne skje.

Sexolog Siv Gamnes trekker frem den velkjente ereksjonen menn gjerne opplever i løpet av en natt. Denne reisningen er egentlig kroppen som sjekker ut at alle funksjonene i kroppen er intakte i løpet av natten, også det seksuelle.

– Dette skjer også hos kvinner, men ikke like synlig og merkbart som den erigerte penisen, sier Gamnes til KK.

Orgasme uten berøring

Hver natt tar kroppen altså en fullsjekk. Hjernen sender blod ned til kjønnsorganene, og får muskulaturen til å gjøre sammentrekninger. Noen ganger kan vi derfor oppleve å bli kåte eller å få orgasme i søvne, selv uten berøring.

– Om man er litt i underskudd av sex, eller man er i en veldig seksuell fase i livet, kan man også ende opp med å drømme noe som er seksuelt og som kroppen kjenner igjen. Om du da har en erigert klitoris i søvne, vil det under gitte omstendigheter minne hjernen din om savn eller sex, sier Gamnes, og fortsetter:

– Det som da skjer, er at hjernen begynner å sende masse signaler ned til underlivet, slik den er skapt til å gjøre, og det kan resultere i orgasme.

Med andre ord kan du både oppleve å få orgasme uten at du har drømt noe seksuelt, men det kan også skje at seksuelle drømmer kobler seg på den fysiske sjekken kroppen gjør, og derved forsterker opplevelsen.

– Mulig man hjelper til i søvne

Som med det meste annet, er det forskjell på hvor mange som opplever å få orgasme i søvne. Men det er i hvert fall ikke uvanlig å oppleve det, understreker sexinspirator og innehaver av den erotiske nettbutikken Cpunktet.no, Cecilie Kjensli.

– Når man snakker om våte drømmer så relateres det ofte til menns utløsning i søvne, men det går da for oss kvinner også, sier Kjensli til KK.

– Husk at hjernen er den største erogene sonen vi har, og med rampete tanker og deilige drømmer, kan man jo bli skikkelig kåt. Mulig man hjelper til i søvne, onani og kniping med underlivet osv, for å få enda mer fart på drømmen, men det er ikke sikkert, avslutter hun.


Publisert

i

av

Tags:

%d bloggere liker dette: