Dypere og sterkere orgasmer

Har du noen gang lurt på når i livet du vil oppleve å få flest orgasmer? Ser vi litt stort på det så kan en mann ligge med omtrent hvem som helst, bare for å få orgasme, noe som er omtrent umulig for en kvinne.

Jenter og kvinner er mer kompliserte, men vi har og muligheten til å nyte dypere, sterkere og flere ganger på rad. Dette har jeg snakket med KK.no om. I en sak som først ble publisert i deres nettmagasin. Du kan lese den i sin helhet her:

Øvelse gjør mester – også når det gjelder sex!

Har du noen gang lurt på når i livet du vil oppleve å få flest orgasmer? Mange vil kanskje tippe rundt debutalder og videre utover 20-årene, gjerne før man får barn og ordentlig «hverdagsstress» med tidsklemma og samarbeid for å få kabalen til å gå opp bryter inn.

Men ifølge nettstedet Women’s Health viser en fersk undersøkelse noe helt annet. Hundrevis av australiere mellom 18 og 70 år, har deltatt i undersøkelsen, som har svart på i hvilken alder de har klart å få flest orgasmer.

De fant ut at hele 63 prosent, og den soleklart største gruppen av kvinner, oppnår «The big O» hyppigst fra de er 45 år og oppover – altså når de er mest komfortable med sin partner.

Til sammenligning tilhørte kun 36 prosent av stemmene kvinner under 25 år. Disse tallene gjelder selv om samme undersøkelse viser at kvinner i alderen 18-25 år har sex mer enn to ganger i uken gjennomsnittlig – det er over dobbelt så mye som de over 45.

Mer trygghet

– Voksne damer er tryggere på seg selv, og gir derfor mer f* i det meste, noe som er en stor fordel når det kommer til sexlivet. Som ung er man usikker og opptatt av å være «god i senga», og unge jenter går ofte i den fella at de er mere opptatt av å tilfredstille den andre framfor å nyte ordentlig selv.

– Nesten alle kvinner oppnår orgasme når de onanerer på egenhånd, men nesten ingen får det under det tradisjonelle samleiet, sier sexinspirator og innehaver av den erotiske nettbutikken Cpunktet.no, Cecilie Kjensli.

Hun forteller at de aller fleste kvinner stimulerer klitoris utvendig når de onanerer, for det er den enkleste og mest intuitive måten å oppnå maks nytelse for kvinner på. Når man har sex med en mann, blir det mer fokus på penetrering, og den måten å stimulere kvinner på fungerer nesten ikke for noen.

Etter hvert som man får mer selvtillit, og blir mindre sjenert i sammen med en partner, og gjør derfor det som skal til. Man må bidra selv, og vise den andre hva man liker. Det er ikke flaut å bruke hender og sexleketøy, som til eksempel en hendig vibrator, når man ligger i sammen. Det er deilig, sier Kjensli.

Frodig sexliv

– Har du inntrykk av at folk har mer sex når de er godt voksne enn når de er yngre?

Nyere forskning viser faktisk at mange godt voksne har et frodig sexliv. De benytter seg av sexleketøy, leser erotikk og har glede av porno de finner på nett. Dette er nok ikke normen, men det er heller ikke uvanlig heller, sier hun og peker på at hun ofte blir kontaktet av eldre som ønsker tips eller veiledning for å utvide eller forbedre det seksuelle repertoaret.

Sexlivet går opp og ned, som med det meste her i livet, og Kjensli tror at ungdom og unge voksne uten barn og forpliktelser, har mer sex enn mange av sine foreldre.

– Det er ikke til å komme i fra at alt er mer spennende i begynnelsen når man er nyforelska og ikke kan få nok av hverandre. Så går årene og situasjonen endrer seg. De som har mere glede av hverandre, og støtter hverandre, har naturligvis også mere sex. Eller sex i det hele tatt. Det er jo litt sånn, at enten har man det, eller så har man det ikke.

Eldre kvinner tør å leve ut sin seksualitet på en bedre måte

Siv Gamnes, spesialist i sexologisk rådgivning, har sagt til KK at orgasmefrekvens i stor grad handler om selvtillit.

– Ved 40-årsalderen er mange ferdige med perioden hvor de prøver å bli gravide og få barn, de har en fast partner de er trygge på, og da begynner seksualiteten å gå inn i en ny fase i livet, sier hun.

Øvelse gjør mester – også når det gjelder sex. Ettersom årene går, vil man lære mer og bli noen erfaringer rikere. Dette gjelder selvfølgelig også menn, som i stor grad kan være en av grunnene til at kvinners sexliv blir bedre med alderen.

– Mange voksne kvinner er i stabile parforhold, hvor man har opparbeidet trygghet, og vet hva man vil ha. Man har ikke den nybegynnerusikkerheten hengende over seg, og kan derfor leve ut seksualiteten sin på en helt annen måte.

Gamnes forklarer at presset om å bli gravid, eller redselen for å bli gravid, kan prege sexlivet til mange kvinner.

– Mange yngre kvinner er ikke i etablerte forhold, og da kan redselen for å bli gravid spille inn. Jeg opplever at mange unge jenter er redde for at prevensjonen skal svikte, noe som kan påvirke sexlivet.

God sex blant eldre

Samme undersøkelse kunne også vise at tilfredsstillelsen på soverommet var størst hos de godt voksne. 1 av 6 kvinner mellom 46-50 år ga soveromsopplevelsene sine 10/10 poeng. Til sammenligning ga kun 11 prosent av de kvinnene under 25 toppkarakter på soverommet.

– Det er flott å se at de unge i dag har sex langt oftere enn det tidligere forskning har vist. De bruker gjerne sex positivt for å øke selvtilliten og slippe litt av det stresset i hverdagen. Men de kunne åpenbart ha lært et triks eller to fra de eldre når det kommer til både seksuell tilfredsstillelse og orgasmefrekvens. Det sier en talsperson fra de som har gjort undersøkelsen, Lovehoney.

Ikke like avslappet

Kjensli mener at unge jenter ikke har det samme avslappa forholdet til kjønnsorganet sitt som gutter har, fordi vi ser det ikke en gang.

– Gutter vokser opp med at penis henger utenfor, og den kan de gjøre mye gøy med. Når den blir stiv blir det ekstra godt å ta på den, og de finner fort ut av opplegget. Det at det for jenter ikke er uvanlig å fake en orgasme, sier jo mye om frykten for ikke å få det til. Å lure den andre til å tro at sexen er tilfredstillende, er jo bare å gjøre vondt verre, noe man etter hvert forstår, heldigvis.

Ser vi litt stort på det så kan en gutt/mann ligge med omtrent hvem som helst, bare for å få orgasme, noe som er omtrent umulig for en kvinne.

– Og det er den store forskjellen mellom en mann og en kvinnes seksualitet. Vi er mer kompliserte, men vi har og muligheten til å nyte dypere, sterkere og flere ganger på rad, sier Kjensli.

—-

Pssst! De beste sexleketøyene får du kjøpt på Cpunktet.no – din orgasmeleverandør 😉


Publisert

i

,

av

Tags:

%d bloggere liker dette: