Pulebord med jobben?

Styr unna følgende blemmer på årets julebord, og behold selvrespekten.

Tekst: Karoline Sandborg
Karoline er journalist, hverdagspoet, feminist, og en frigjort og viril 26åring. Hun jobber til daglig i magasinet Woman, og frilanser fast for Cpunktet.no

Det er ikke fett å våkne dagen etter julebordet med en snikende mistanke om at du må bytte jobb. Dette bør du lese før du går på fest.

1. Sex med sjefen:

Derfor tenker du at det er en god ide:
Du har drukket en hel liten gjeng med akevittshots, og for hvert glass med snaps har sjefen blitt stadig heitere. Du konkluderer med at det lureste å gjøre nå er slepe ham ned i garderoben for en dampende kjappis opp mot veggen. Ingen trenger å få vite det.

Derfor er det en dårlig idè:
Fordi alle kommer til å fa vite det, og du kommer til å bli snakkisen i kontorlandskapet.  Og fordi det er et særdeles dårlig karrieretrekk. Forfører du sjefen fucker du opp maktbalansen.

Derfor gjør du det likevel:
Fordi du har fantasert om den i månedsvis og driter i snakkisen på jobben.

2. Drøfte selskapets problemer

Derfor tenker du at det er en god ide:
Du har lenge hatt dine tanker om de interne konfliktene i selskapet, og spesielt ledelsens måter å håndtere dem på. Julebordet går mot slutten og du tenker at det definitivt er på tide å komme med noen sannhetens ord. Faktisk lurer du på hvorfor du aldri har gjort det før!

Derfor er det en dårlig idè:
Fordi dine forsøk på å utrede arbeidsmiljøet klokken halv tre om natten høres slik ut: «schaaa jææi sireien ting! Det ække oss det er noe galt med, det er de inkompetente, bedritne sjefskukene!»

Derfor gjør du det likevel:
Fordi du mistet sensur-filteret etter den siste shotrunden.

3. Drøfte personlige problemer

Derfor tenker du at det er en god ide:
Etter trettifire runder med juleøl føler du nå at det er på tide med den gode samtalen i natten. Du er på randen av skilsmisse og vil gjerne fortelle din side av historien til kollegaene du har blitt så godt kjent med. En avslørende og detaljert beretning om samlivsproblemene er på sin plass.

Derfor er det en dårlig idè:
Fordi alkohol har en tendens til å forsterke problemene. Før du vet ordet av det sitter du stortutende midt en klynge pinlige berørte kollegaer, manende på mantraet: «det var jo bare én gang!»

Derfor gjør du det likevel:
Fordi fyllelogikken tilsier at det er lurt å få feedback på personlige problemer.

4. Forsøke å drikke folk under bordet

Derfor tenker du at det er en god ide:
Du har alltid vært en skikkelig partydronning, og du er ikke redd for å bevise det, gang på gang. Ingen kan drikke som deg, og nå som du er godt nedi flaska er du hellig overbevist om at du kan drikke uendelige mengder. Derfor skal du nå imponere med å vinne styrtekonkurransen!

Derfor er det en dårlig idè:
Fordi du enten ligger langflat på gulvet eller befinner deg i en solid blackout en halvtime senere. Det er ikke fett å være «hun som ble pumpet» på julebordet.

Derfor gjør du det likevel:
Fordi du er full og uovervinnelig og fordi ingen av oss lærer noe særlig av tidligere feil på fylla.

5. Ha sex med en nær kollega

Derfor tenker du at det er en god ide:

Du jobber rett ved siden av ham og sikler på ham hver dag. Du tør ikke å snakke med ham, men nå med ditt fornyede, vodkabaserte mot tør du hva som helst. Derfor blir det nachspiel med kollegaen, brukket seng og pulesveis med firmalogo dagen derpå. En fantastisk idé!

Derfor er det en dårlig idè:
Fordi kleinheten sannsynligvis er et faktum allerede neste morgen. Og bare vent til mandag! Da skal det faenmeg bli gøy å møtes ved kaffemaskinen med flakkende blikk og vite at nysgjerrige kolleger følger intenst med! 

Derfor gjør du det likevel:
Fordi du har lyst. Fordi du er kåt som en tenåring på viagra. Og fordi du fortjener det.

Les også: Lesernes julebordtabber


Publisert

i

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: