Hjelper deg til orgasme

Gro Isachsen

Gro Isachsen har pult mye og mange og hun kan sin ABC. Møt henne i et åpent intervju.

Tekst: Cecilie Kjensli

Du møter henne fast i Dagbladet og Vi Menn, og ved siden av å drive Klinikk Sexologen svarer Gro Isachsen på spørsmål hos doktoronline.no. Vi har tatt en jenteprat med norges mest profilerte sexolog og samlivsrådgiver.

Når oppdaga du din egen kåthet, og hva gjorde du med den?

– Mine første sitrende seksuelle opplevelser hadde jeg allerede i barndommen. Helt bevisst hvordan jeg skulle gå fram for å utløse orgasmer, fikk jeg først med meg i begynnelsen av tenårene. Før det holdt jeg på å ramle ned fra toppen av klatretauene i gymsalen på skolen, da jeg fikk en av mine første orgasmer med tauet mellom beina.

Har du alltid syntes at sex har vært ukomplisert?

– Egen seksualitet har jeg alltid sett på som ukomplisert. Derimot har menns manglende kunnskap og forståelse for kvinners seksualitet og behov vært et problem for meg, noe som dessverre gjelder for mange kvinner.

Har du pult mye, og mange?

– Ja!

Mange jenter syns det er vanskelig å få orgasme med kjæresten eller den de ligger med, mens de får det lett  når ingen ser på eller ”forstyrrer”. Hvorfor sitter skammen om å ”ta seg på tissen” så jævlig langt inne i oss enda?

– Det er ikke så rart at vi særlig forbinder kvinners seksualitet med skam. Vi er jo i følge mange utstyrt med «skambein» og «skamlepper», begreper jeg nylig dessverre også har sett brukt av andre sexologer. Ellers har vi en mange hundreårig historie bak oss som helt så bort fra kvinners evne til å få orgasme og glede seg over seksualiteten. Sex var lenge en plikt og noe kvinner gjorde mest for å få barn, til nød for å tilfredstille mannen.

– Senest i dag snakket jeg med en kvinne i begynnelsen av tredveårene som aldri hadde hatt orgasme. Den mest sannsynlige grunnen var at faren hennes i hele ungdommen stadig hadde innprentet at hun måtte passe seg for gutta, som bare ville en ting – tilfredstille sin lyst. Å glede seg over og nyte noe mange blir opplært til å passe seg for, er ikke enkelt.

– Mange kvinner har dessuten opplevd å bli kalt for «hore», «ludder» og «lette på tråden», om de tør eksponere sin egen seksualitet. Redselen for å bli stemplet gjør nok at mange holder igjen å kjæle med seg selv mens han ser på.

– Kunnskapen om kvinners behov for klitorisstimulering for å få full uttelling av sex er ny for mange, og nye generasjoner må stadig læres opp. Om vi stiller spørsmålet på hodet og spør menn om hvordan de ville opplevd å ha sex uten at penis blir berørt, pleier det å gi menn større forståelse for kvinners og menns ulike betingelser for nytelse. Det gjør at menn i større grad ser det som naturlig at hun tar på seg selv eller bruker en vibrator. Faktisk er det slik at en del menn i dag forventer det – spesielt når deres tidligere elskerinner har gjort det.

– Menn er ikke dumme, og de er raske til å ta poenget når noe også er til deres fordel. De også ser etter hvert fordelen av å ha sex med en kvinne som virkelig nyter og setter pris på seksualiteten. Forskjellen oppleves som natt og dag! Gourmetelskerne har skjønt dette.

Har du forresten et matnyttig tips for å få orgasme under pulingsen?

– Velg stillinger hvor hun med fingrene eller en vibrator kan kjæle med klitoris, samtidig med at han har penis inni henne. Selvfølgelig kan også partneren kjæle med hennes klitoris, men kvinner vet som regel selv best hvor på klitoris, hvor hard og hvor rask stimuleringen skal være.

G-punktet er noe som fortviler mange damer. Tror du at dette finnes, og har du funnet ditt?

– Ja, jeg har for lenge siden funnet mitt g-punkt, og har stor glede av det. Riktig stimulert kan jeg få g-punktorgasme, også med sprut – ofte flere etter hverandre. Det dessverre mange ikke er klar over i sin leting etter g-punktet er at det kreves et ganske hardt rytmisk trykk mot punktet. Mange har behov for et trykk på inntil to kilo mot punktet for å oppnå lystfølelse. Samtidig stimulering av klitoris vil gjøre det enklere for mange å oppnå g-punktorgasme.

Er vaginal og g-punktsorgasme det samme, og hvorfor virker det som om dette er den ultimate orgasmeopplevelsen for mange? At man liksom skal få orgasme uten å massere klitoris?

– Vaginal og g-punktsorgasme er ikke det samme. De oppleves forskjellig, og oppstår på forskjellige steder i skjeden.

– At kvinner flest jevnlig skulle få orgasme kun ved at penis beveges inn og ut av skjeden er dikt og forbanna løgn – for å si det på nordnorsk. Dette er en myte skapt av menn. «Får du ikke orgasme av penis i skjeden er det en feil med deg som kvinne», har vært beskjeden til kvinner fra såkalte spesialister som leger og psykologer i mer enn hundre år.

– Husk, det er ikke mer enn hundre år siden mange av pasientene på Gaustad psykiatriske sykehus i Oslo var kvinner innlagt på grunn av at de onanerte!

– Kvinnens skjede har kun få nerveender sammenlignet med mannens penis. Antall nerveender er helt avgjørende for opplevelsen av nytelse. Klitoris derimot har flere nerveender enn selv mannens penishode, og er derfor hennes største lystsenter. Husk at skjeden også fungerer som fødselskanal. Skulle skjeden vært like følsom som klitoris eller penis, ville det blitt umulig å gjennomføre en fødsel på grunn av smertene.

Etter å ha lest bøkene dine virker det på meg som om du er en orgasmegourmet som har skikkelig snøring på din egen kropp. Hvor mange orgasmevarianter har du selv erfart og ikke bare lest om?

– Klitorisorgasme er den jeg alltid får, enten flere etter hverandre eller i serier. G-punktorgasme med ejakulasjon har blitt stadig vanligere etter som jeg har blitt eldre, og så har jeg nå funnet en stav-vibrator som er spesielt godt egnet til formålet. Så hender det en sjelden gang at jeg får rene vaginalorgasmer, som utløses av dype støt i skjeden. Analorgasme hender det jeg får en gang i blant.

«Mest nytelse gir det når jeg får flere typer orgasmer på en gang. Det gir en intens opplevelse jeg skulle ønske alle kvinner kunne oppleve.»

– Det har forresten hendt jeg har våknet av en orgasme, noe som kan skje om det er lenge siden jeg har hatt sex. Drømmeorgasmene går under betegnelsen mentalorgasmer.

– Sexologenes verdenskongress satte i sin tid navnet på enda to orgasmetyper jeg ikke har opplevd selv; brystorgasme og oralorgasme. Men jeg har hatt klienter som forteller de har fått slike orgasmer.

Som voksen dame, hvordan vil du si at seksualiteten har utvikla seg opp igjennom årene? Stemmer det at man er kåtest rundt 40?

– For meg har sexlivet vært på sitt heteste etter jeg passerte 38. Da kom den grunnleggende forståelsen, tryggheten og den gode elskeren.

– At mange kvinner synes de har det mest intense sexlivet i slutten av tredveårene, forklares med at kroppen da produserer en ekstra dose av hormonet testosteron for å gi en siste lyst til å lage barn før overgangsalderen. Dessuten har mange kvinner da den nødvendige trygghet og kunnskap om egen seksualitet til å eksperimentere og nyte mer.

I boka di ”Sex – Ja takk!” bruker du ordet fitte når du skriver om temaet. Det var friskt, må jeg si. Hvorfor valgte du å gjøre det?

– Som sagt er jeg for å kalle en fitte for en fitte, men jeg var samtidig engstelig for at et for direkte språk ville hindre noen fra å lese boka. I tillegg til at forlaget mitt, Cappelen, gikk for bruken av et direkte språk, tok jeg for sikkerhets skyld kontakt med Språkrådet. Også de anbefalte meg å bruke et direkte språk.

– En av grunnene til at denne boka har vært en bestselger til kvinner i flere år, er nok det direkte språket som virker frigjørende på mange.

– Visste du forresten at ordet fitte kommer fra gammelnorsk og betyr «eng ved vann» eller «våt eng» – som både er beskrivende, poetisk og vakkert.

Jeg bruker ofte ordet fitte når jeg blir irritert. ”Fitte!” roper jeg så kjæresten min skvetter. Jeg omtaler også damer jeg syns er kjipe for ”jævla fittekjærringer”. Er det dårlig gjort på vegne av fitta?

– Slutt med det Cecilie! Mitt håp er at vi tar begrepet fitte tilbake og gjør det til et positivt ord. Fitta vår er jo vår største kilde til nytelse og glede, da bør vi ikke finne oss i at den brukes som skjellsord.

Sånn helt på tampen… er analsex oppskrytt, eller er det dødsdigg hvis man gjør det riktig?

– Analsex kan være veldig godt for både kvinner og menn. En forutsetning er at den gjøres riktig. Stikkordene er forsiktig åpning før penis føres inn og mye glidemiddel.

– Mange som har forsøkt analsex har dessverre gått for fort fram, eller det har blitt for tørt, og har derfor kun hatt svært negative erfaringer. Gjort riktig kan analsex være enda en kilde til nytelse – både for henne og han.

– Men husk, har du lite seksuell erfaring blir det feil å starte med analsex. Det blir, bokstavlig talt, å starte i feil ende.

Klikk her for å kjøpe en god vibrator i Cecilie’s nettbutikk


Publisert

i

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: