Menn elsker kvinnekroppen

Tøffe jenter - Kari Jaquesson

Det er ikke størrelsen på rumpa di som teller, men det å våge og vise at man føler seg sexy, mener Kari Jaquesson.

Tekst: Cecilie Kjensli
Foto: Nicolas Tourrenc

Kari Jaquesson er hele norges personlige trener. Hun har undervist aerobic i to tiår og blir beskrevet som fitness pioneren som kan motivere selv en stein til å trimme. Hun er frisk og ujålete, og fremstår som litt skremmende med sin direkte væremåte, men er derfor også ganske beundringsverdig. Vi har tatt en girltalk med dama om sex og trening.

Mange jenter er fæle til å klage på kroppen sin, og det går ut over sexlivet igjen. Syns du ikke at de heller burde pule mer og drite litt i hvordan de ser ut?

– JO!!! Jenter må skjønne at menn ikke ser med mikroskop på oss. De ser pupper, lår, rumpe og hønemor. De ser hele kvinnen! De blir helt bergtatt når de ser at kvinnen lever i kroppen sin, ler og rister med det ene og de andre.

– Jenter er helt på jordet og skjønner ikke hvor mye menn elsker alle kvinnekropper som det er litt futt i! Det er IKKE størrelsen på rumpa di som teller, men frigjorthet, humør, glimt i øyet og det å våge å vise at man føler seg sexy!

Tror du man får et bedre sexliv av å trene?

– Ja, det tror jeg. Man blir mer fornøyd med kroppen og det er viktig for å kunne slappe av og kose seg i stedet for å bekymre seg over ting ved kroppen man ikke vil at partneren skal se. Men det er jo ikke sånn at folk som trener ikke kan være sjenerte eller ha hangups.

– Noen av de jeg kjenner med mest komplekser er folk som ser ut som fotomodeller. Men med trening blir man sterkere og mer utholdende og det har sine fordeler om man skal utfolde seg litt i sex’en.

Kan man ha forskjellig kondis? En jente jeg kjenner mener at sexkondisen hennes er helt fin, men hun sliter litt ellers.

– Hun kan jo prøve å ta på seg en pulsklokke neste gang hun har sex for å se hva pulsen ligger på. Da finner hun fort ut hvor intenst hun jobber i forhold til en joggetur, og hun vil også se kaloriforbruket underveis.

Kompisen min er yogalærer og sier at elevene jobber hardere hvis han sier at øvelsen gir fin rumpe. Kunne du ha sagt til jentene at sterke knipemuskler gir lettere orgasme?

– Nei, det ville blitt oppfattet som upassende. Men jeg har tatt det litt på fleipen en gang og sagt ting som: Ja, ja jenter. De sier at magedanserinner har den beste sex’en så vi får investere litt i hoftene våre vi også.

– I en vanlig treningsklasse ville det nok virket støtende på enkelte å snakke om sex eller orgasmer. I yogasettinger og mer «alternative» miljøer er det antagelig lavere terskel for det.

Men det måtte vel være motiverende for jenter å høre når
de trener, at de trenger muskler til sex?

– For å være helt ærlig tror jeg mange jenter ikke er vant til direkte tale om sex. De ville nok skvette høyt om fitnesstreneren vinklet det slik.

Kunne man lagd en ”Bedre i senga” time da?

– Ja, men ikke på et mainstream treningssenter. Det ville de nok ikke våget, men på et mindre og mer nisjepreget sted ville nok det gått kjempebra!

På et utdrikningslag fortalte en jente meg i fylla at det var en øvelse på treninga hun fikk orgasme av, men jeg skjønte ikke hvilken. Gjør du?

– Nei, aner ikke. Det eneste jeg har hørt om av noe sånt er en jente som fortalte at hun fikk orgasmetendenser ved å ta liggende hamstringmaskin – det er den hvor du bøyer knærne opp mot baken. Dette er det eneste tilfelle jeg har hørt om, men jenter snakker jo lite om sånne ting, da.

Et par på Oprah Winfrey Show mente de hadde gått ned masse ved å knulle hver dag. Tror du det er sant?
– Hmmm … Kanskje det heller kom av at de glemte å spise så mye som de pleier? Eller så må de ha hatt mye og ganske vill sex lenge!

Da jeg var yngre måtte jeg jobbe hardere for å få orgasme. I dag bruker jeg som regel vibrator. Er det juks synes du?

– He-he, dette blir jo veldig personlig, men ok, la gå. Jeg synes absolutt ikke det er juks, for hva er den «riktige» veien til orgasme? En persons seksualitet er den personen sin. Det som funker når man er alene kan man gjerne også ta med seg i samspill med en partner. Det trenger da ikke måtte være et slit for å få orgasme?


Publisert

i

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: