Sexy nettbutikksuksess

Cecilie Kjensli

Nettgrunder Cecilie Kjensli fikk sexleketøy på krita.

Tekst: Lise Andresen – Web Magasin
Foto: Espen Grimnes – Web Magasin

Hun er bare så annerledes enn jeg trodde en fra «sexbransjen» skulle være, gründer og skribent Cecilie Kjensli. Hun driver nettbutikken ceciliekjensli.no og nettmagasinet Cpunktet.no helt på egen hånd, og er ikke redd for å bli koblet mot pornografi, for det er faktisk ikke det hun driver med.

– Det handler om helse og velvære for kvinner. Sex er ikke bare deilig, det er også bra for kropp og sjel, for forholdet ditt, og for hvordan du takler hverdagen generelt. Men det kommer ikke av seg selv, og det er der jeg forsøker å være en inspirator.

Cecilie Kjensli
Med Mac'n under armen kan Cecilie jobbe hvor og når hun vil. Her sender hun ut nyhetsbrev – lesestoff for helgen.

Varer på krita
En nettbutikk gir akkurat den fleksibiliteten Kjensli ønsker i arbeidslivet. Med et godt nettverk, uendelig mengder kreativitet og entusiasme kom ceciliekjensli.no på lufta i februar 2005. Hun hadde egentlig ingen planer om å gå solo etter flere år i Cupido, men trengte nye utfordringer.

– I denne bransjen får du ingenting på krita, men siden mange kjente meg fra før og var takknemlige for måten jeg jobbet med produktene deres, fikk jeg faktisk varer på krita, forteller Cecilie.
I tillegg var hun superheldig og fikk lån av en privatperson, i stedet for investorer som ville henge over henne i framtiden.

– Jeg er faktisk helt gjeldfri, sier hun stolt.

Ble overbevist
Som frustrert sosiologistudent, bestemte hun seg for å droppe hovedfag. Hun hadde lyst til å finne opp sin egen arbeidsplass for ingen vanlige jobber fristet. Cecilie fikk en aha-opplevelse da venninnen tidlig på 90-tallet kom hjem fra USA med en vibrator i kofferten. Den fikk Cecilie prøve! Den lignet ikke på noe hun hadde sett tidligere, og etter første runde var hun overbevist om at dette var noe for damer. Da kom ideen om å åpne en kvinnevennlig sexbutikk som ikke ga flau smak i munnen, og som bare inneholdt kvalitetsprodukter.

– Ved en tilfeldighet kom jeg over gründerkurset «Fra idé til virkelighet» på Blindern, og forstod kjapt at veien fram var lang på egen hånd.

– Det slo meg at det norske markedet hadde et dårlig utvalg den gangen, og jeg sendte derfor en av mine aller første eposter til Cupido som jeg hadde hatt et forhold til i mange år, og fikk napp med ideene mine, forteller Cecilie som dermed ble Norges første «dildotester».

Realistisk forståelse av sex
For et år siden etablerte Cecilie nettmagasinet Cpunktet.no, som i motsetning til nettbutikken er et rent informasjonsnettsted, med særlig fokus på kvinnelig seksualitet. Cpunktet.no er fylt med friske tekster, tips og ideer, der leserne selv er viktige bidragsytere.

– Hvis vi skal få en realistisk forståelse av hva seksualitet er, må vi lære av hverandres erfaringer, mener Cecilie som setter temaer på dagsorden, hvor på leserne kommenterer og bidrar med egne sexblogger, gjerne anonymt.

– Jeg inspirerer og motiverer sammen med leserne, og tilbyr de beste produktene i nettbutikken, forteller Cecilie som foretrekker å publisere på nett fordi det er gøy å se resultatene raskt.

Selvlært på det meste
Det meste Cecilie kan om publisering er selvlært, og hun er helt selvgående både i butikken og i magasinet. Derfor var valg av riktig publiseringsløsning svært viktig.

– Du kommer langt med gode løsninger og guts. Å legge opp en ny sak i magasinet er omtrent like enkelt som å sende en epost.

Det er viktig for Cecilie som jobber alene å ha lett forståelige løsninger, og hun er svært fornøyd med hennes valg av Idium. Hun mener det er viktig å tenke ut hva man har behov for og sjekke ut med ulike aktører når du skal handle en nettbutikk eller et publiseringsverktøy.

Er det virkelig så enkelt å lykkes?
Cecilie smiler og innrømmer at det hjelper at hun har et godt nettverk. Hun har vært fast sexspaltist og blogger for Nettavisen.no/Side2.no i flere år, og hun blir ofte brukt i mediesammenheng. Men det handler mest om å ha troen på det man gjør, samt og være bevisst på hvordan du profilerer budskapet og produktene dine, uten at det koster skjorta.

Å annonsere på nett er såpass dyrt at om du ikke har råd så dropp det, mener Cecilie. Man kan lett bli stressa når man ser at konkurrentene annonserer stort, men det gjelder å holde hodet kaldt og jobbe jevnt og trutt med sin egen idé.

– Det finnes mange nettbutikker, men man handler der man vet man får fine merkevarer og god service til en bra pris, avslutter den friske gründeren som gjør suksess ved å være kreativ, uredd og tenke som en kunde.

Intervjuet er fra Web Magasin nr. 01/08

Sjekk ut nettbutikken til Cecilie Kjensli her


Publisert

i

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: