Kristin – Månedens forbilde

Tøffe jenter - Kristin

– Det er viktig å ha et åpent sinn i forhold til å snakke med barn om sex.

I vår nye serie – Månedens forbilde – møter vi Kristin (35), som er forfatter og blogger. Hun har et avslappet forhold til sex og utveksler gjerne erfaringer med venninner.

– Jeg oppdaget min egen seksualitet da jeg var ca 12 år og eldre venninner betrodde meg om kyssing og beføling utenpå klær. Jeg husker at det skjedde ting med kroppen min. Trangen til å utforske meg selv meldte seg, men jeg var litt usikker på om det egentlig var ok å gjøre det og turde ikke snakke med noen om dette. Selv om lysten til det var der, var fortsatt tanken på sex noe jeg så på som ekkelt.

Hvordan står det til med orgasmene?

– Jeg har de så ofte som mulig – like gjerne alene som med en partner.

Kan du fortelle litt om ditt forhold til sexleketøy? Er dette en privat greie, eller noe du deler med de du ligger med?

– Jeg snakker nokså åpent med venninner om bruk av sexleketøy og vi utveksler erfaringer og anbefalingene sitter løst. Jeg har et avslappet forhold til bruk av dem og deler gjerne med partner.

Hva ville du sagt hvis barna dine oppdaget hva du hadde i skuffen, eller hvor du oppbevarer tingene dine? Hvordan snakker man om sex med barn, og hvor langt bør  man gå?

– Jeg må innrømme at jeg hadde blitt flau og ubekvem. For meg tilhører sexlivet voksenlivet og jeg er opptatt av at barn ikke skal innvies i den delen av livet, før spørsmålene kommer fra dem selv. Jeg tror det er viktig å ha et åpent sinn i forhold til å snakke med barn om sex – i den forstand at man svarer på spørsmål de måtte ha – og som man tenker seg at de brenner inne med – samt gir råd, dersom de ønsker det.

Det er viktig å snakke om sex på en respektfull måte og anerkjenne barns nysgjerrighet og lyster uten å moralisere.

Dessuten er det viktig ikke å presse barn til åpenhet og vise respekt for at det er noe de kanskje ønsker å holde for seg selv. Jeg tror det er viktig å være bevisst på ikke å bli intim og privat når man snakker med barn om sex – de færreste barn ønsker å bli ”påtvunget”  bilder i hodet av foreldrenes aktiviter – og for noen kan dette føre til økte hemninger når det gjelder egen seksualitet. Samtaler om sex skal og må skje på barnas premisser.

Har du et godt sextips?

– Sex er en unik energikilde både alene, men aller helst sammen med noen. Sex gir fantastisk glød til sliten hud, demper hodepine og hjelper mot både søvnløshet og kjedsomhet. En orgasme før et viktig møte eller intervju, gir deg gløden du trenger for å ta deltagerne med storm.

Du valgte deg Delight fra Fun Factory – vibratoren som i fjor ble historisk da den som første sexleketøy vant en anerkjent produktdesignpris – som takk for åpenheten din. Er du enig med juryen i at dette er et flott produkt?

– Jeg forstår til det fulle at Delight vant prisen. Ikke bare er den usedvanlig delikat i sin utforming, men er og det beste leketøyet jeg har hatt til eget bruk.

 

Les også: Mona Elise – Månedens forbilde

Har du lyst til å være Månedens forbilde? For å få en realistisk forståelse av sex er det viktig at vi lærer av hverandres erfaringer. Om du vil være med på å gi kvinnelig seksualitet et ansikt, er det bare å kontakte meg – Cecilie Kjensli – for en uformell samtale. Som takk får du velge deg et sexleketøy fra nettbutikken. Send meg en mail med noen linjer om hvem du er nå.


Publisert

i

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: