Sex i hverdagen

Det største problemet med å få til et godt sexliv er at det fort blir en MÅ-ting.

Tekst: Cathrine Lyngbø

For de fleste av oss dreier hverdagene seg om jobb, barn og familieliv, og sex blir ikke prioritert i den grad det ble tidligere. Etter en 9-timers lang arbeidsdag etterfulgt av andre gjøremål, å hente barna i barnehagen og stelle i stand middag, melder gjerne hodepinen seg før sexlysten gjør det.

Så hvordan ta vare på ikke bare sexlivet – men parforholdet i en travel hverdag? Familieterapeut Kristi J. Solheim ved Prat – Samtale og terapisenter gir dere tipsene!

Urealistiske forventinger
– Mange tror på bildet som blir fremstilt i media om at et normalt sexliv innebærer spennende sex nesten hver dag. Sånn er ikke virkeligheten for noen av oss, og i hvert fall ikke for småbarnsforeldre, fastslår Solheim.

– Det største problemet med å få til et godt sexliv er at det fort blir en MÅ-ting. Man føler at man må ha sex …

  • for å få et godt forhold
  • for å være vellykket
  • for at den andre skal være fornøyd
  • fordi alle andre får det til
  • fordi hvis ikke kan partneren være utro

Når sex blir et krav og ikke en glede så minker lysten på sex og man kommer inn i en negativ spiral.

Kos og nærhet
Samtidig er sex det som skiller et parforhold fra andre relasjoner, og et godt sexliv knytter tette bånd mellom partnerne øker følelsen av å være elsket og reduserer stress. Men det kan være like viktig å ha kos og nærhet, og å være oppmerksom på hverandre.

Når man for eksempel har en baby som er våken store deler av natten, når man er veldig sliten og har det veldig travelt, så er det helt normalt at sexlysten er laber. Prøv da å bruke den tiden dere har alene på hverandre – uten forventninger til sex. Hold rundt hverandre, kos, stryk, kyss.

Sexen blir deretter
– Det er også viktig å prate sammen om endringene. Bli enige om at sånn er det! Dette skaper en trygghet og felles forventninger som gjør det lettere å komme i gang med et aktivt sexliv igjen. Det finnes så mange småting i hverdagen som kan gi lyst og glede, og man må begynne å finne dem, mener familieterapeuten.

– Da du var forelsket lette du etter hvordan du kunne glede din partner og du tolket det meste som han eller hun gjorde som et tegn på kjærlighet. Ofte glemmer man det etter en stund og begynner å lete etter urettferdigheter og feil ved den andre. Du finner det du leter etter og sexen blir deretter, fastslår hun. 

Les også: Sextipsene fra terapeuten


Publisert

i

av

Tags:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: