Sextips fra terapeuten

Det er ikke så vanskelig å få fart på sexlivet, men du må gjøre en innsats selv.

Tekst: Cathrine Lyngbø

Det finnes så mange småting i hverdagen som kan gi lyst og glede, og man må begynne å finne dem, mener familieterapeut Kristi J. Solheim ved Prat – Samtale og veiledningsenter. Du finner det du leter etter og sexen blir deretter, fastslår hun.

Her får du noen smarte råd fra familieterapeuten hvis du eller dere ikke er helt fornøyd med sexen.

1. Hjelp hverandre

– Finn ut hva som tenner deg og snakk om det til partneren. Hjelp hverandre til å forstå hva som skal til for å få til et godt og berikende sexliv.

For mange kvinner er det at han hjelper til med å rydde, eller gjør andre tjenester et tegn på kjærlighet som gjør at de får mer lyst. Andre trenger å føle seg verdsatt gjennom ord, med komplimenter og anerkjennelse tenner man deres gnist. Andre trenger at man viser interesse og tar seg tid til å gjøre noe sammen med dem.

2. Realistiske forventininger
– Ikke ha for høye forventninger! Det kan bli et hinder for å ha sex. Hvis du alltid har forventninger om at det skal være roser og tente stearinlys eller at partneren din skal stille i sexy undertøy, så blir du skuffet.

Sex er som middager. Noen ganger er det et gourmetmåltid, andre ganger fiskekaker og noen ganger fastfood.

3. Ta ansvar
– Begge må prioritere sexlivet.  Du må selv ta ansvar for at det blir tid til dere to.

Slå av TV-en når barna har lagt seg og la klesvasken vente. Hvis alt skal gjøres først, og så hvis det er overskudd igjen kan man ha sex, blir det sjelden man klarer det.

4. Planlegg!
Sett for eksempel av én fast dag i uka eller en helg i måneden. Lag god mat eller sett dere i badekaret sammen. Dans til rolig musikk, eller hvis dere liker det; les morsomme og erotiske noveller for hverandre. 

Les også: Sex i hverdagen

cover_sex_fra_ah_til_aah_profil

Kjøp boka mi Sex fra Ah til Åh … som har orgasmegaranti HER. Den er full av juicy tips, pirrende fakta, morsomme anekdoter og personlige historier som jeg har skrevet selv. Den er lekkert illustrert og er en perfekt gave til alle som har et sexliv eller skulle ønske de hadde det ;)

Om forfatteren

Scroll to Top