Sex og religion

Nonne og truse

Oralsex er ikke sex, og onani er positivt for å forhindre homofili utfoldelse.

Mange av verdensreligionene har for oss i dag et uforståelig syn på kvinner og seksualitet. Visste du f.eks. at …

Clinton svarte ærlig
I følge mange konservative i USA regnes ikke oralsex som sex, hvis det utføres av to personer med ulikt kjønn, altså mann og kvinne. Men hvis to menn eller damer gjør det, betraktes det merkelig nok som sex.

Strengere for kvinner
De store verdensreligionene ser ulikt på sex, men felles er at det er strengere kontroll med kvinnelig- en mannlig seksualitet. Som oftest er det f.eks. mye strengere straffer hvis en kvinne framfor en mann har vært utro.

Sex og sølibat
Helt fram til 1900-tallet skattla Vatikanet de prostituerte og holdt seg selv med konkubiner. Det å leve i sølibat handlet nemlig mest om å ikke gifte seg.

Fordelen med onani
Mens den katolske kirke fordømmer onani, mener en del kristenkonservative i USA at onani kan være positivt. Det viktigste er nemlig å forhindre homosex og sex før ekteskapet.

Juridisk sex
Kristne middelalderlærde skilte i sin tid mellom fullbyrdet og inngått ekteskap. Først når ekteparet hadde sex første gang, var ekteskapet uoppløselig. Det første nummeret var med andre ord en handling med sterke juridiske implikasjoner.

Kristen dans
Riverdance ble oppfunnet av kristne irer som ville danse, men for å unngå at de dansende mennene og kvinnene skulle berøre hverandre, fikk dansen det karakteristiske preget av ubevegelige armer.

Egne busser
Ultra ortodokse jøder i Jerusalem ønsker egne busser for menn og kvinner, for i følge jødisk påbud skal menn og kvinner holdes adskilt. Kvinner som har nektet å følge denne regelen har blitt banket opp.

Dødelig prioritering
Påbudene krasjer ofte, og da må man prioritere. I 2002 brant en jenteskole i Mekka, hvor på 15 jenter døde. De ble forhindret av politiet fra å komme seg ut. De var nemlig ikke anstendig kledd.

Hijab og tanga
Nakenhet har vert sterkt seksualisert i mange religioner, men det gjelder mest for kvinner. I dag kan man se kvinner med hijab på stranda, hvor på ektemannen sprader i tanga.

Kilde:
Dagbladet.no v/Astrid Meland

cover_sex_fra_ah_til_aah_profil

Kjøp boka mi Sex fra Ah til Åh … som har orgasmegaranti HER. Den er full av juicy tips, pirrende fakta, morsomme anekdoter og personlige historier som jeg har skrevet selv. Den er lekkert illustrert og er en perfekt gave til alle som har et sexliv eller skulle ønske de hadde det ;)

Om forfatteren

Scroll to Top