Sommer = usikker sex?

Vårkåt

– Hvis ikke gutta har kondom, burde man i utgangspunktet ikke la dem slippe til.

Denne artikkelen var først publisert på KK.no

Sommeren er høysesong for seksuelt overførbare sykdommer (SOS) – altså kjønnssykdommer. For enkelte kan kombinasjonen av sol, alkohol og fri få uheldige konsekvenser, og det er at en kjønnssykdom blir med på reisen hjem igjen.

– Vi lever livet, og føler oss mer vel med sol og mindre klær på kroppen. Og når fristelsene står i kø og alkoholen bruser i blodet er det lett å kaste alle hemninger. Dette er det i og for seg ikke noe galt i, men den søte kløe kan lett ende opp i sur svie, som uønsket graviditet og andre mye verre ulumskheter som hiv, hvis man ikke beskytter seg, sier Cecilie Kjensli, redaktør for sex- og samlivmagasinet Cpunktet.no.

Hun legger til:

– Vi vet så godt at kondom er tingen, men allikevel velger vi å drite i den fordi det liksom er flaut å avbryte et opplegg når man mangler en, eller fordi typen ikke vil bruke kondom.

Hun mener jenter burde få bedre selvtillit når det gjelder kondombruk.

Tips for å unngå smitte

– Vi jenter må få selvtillit på kondomer. Hvis ikke gutta har kondom, burde man i utgangspunktet ikke la dem slippe til, men hvis jenta har kondomer i veska kan hun smette den på enkelt og greit, hvis hun har øvd litt på forhånd – og gjerne med munnen for å imponere.

En annen måte å unngå smitte, er å tenke litt annerledes på hete sommerdager.

– Ha alternativ sex. Han må ikke på død og liv penetrere deg. Jeg er sikker på at mange jenter ville fått det mye bedre under tilfeldig sex bare ved tafsing, klining og onani, sier Kjensli.

Viste du forresten at …

  • Kreative knullere Egypterne var tidlig ute med å beskytte utstyret. 1300 år før Kristus brukte Farao og egypterne rør av papyrus og lin, hovedsaklig for å beskytte seg mot insekter, skader og infeksjoner.
  • Dr. Condom Det sies at Dr. Condom fant opp kondomet for å beskytte engelske Kong Charles den andre (1660-85) mot løsunger og kjønnsykdommer fra de mange prostituerte han hadde ”på besøk”. Mer sannsynlig er det at ordet stammer fra latinske «condus», som betyr samlekar eller beholder.
  • Ufølsom sex Madame de Sevigné (1626-1696) var en av de første som skrev om kondomer ut i fra en brukers perspektiv. Hun beskrev kondomen som et panser for nytelsen, et spindelvev mot faren.
  • Storforbrukeren – Jeg bryr meg ikke om at jeg er innesluttet i et stykke død hud når jeg selv er fullstendig levende, var Giacomo Casanovas (1725-1798) motto. Likevel døde han tilslutt av forgiftning som skyldtes hans hyppige behandlinger for kjønnsykdommer i sin ungdom.
  • Sykkeldekk Den første gummikondomen ble produsert i 1855 av Charles Goodyear. De var tykke som en sykkelslange og ble naturligvis ikke populære.
  • Kondom på boks Den tradisjonelle latekskondomen kan snart være historie. Et tysk selskap utvikler nå kondomen som skal sprayes på penis, og dermed skreddersys for alle. Herligheten skal være i salg fra 2008.

Les også:

 

 

cover_sex_fra_ah_til_aah_profil

Kjøp boka mi Sex fra Ah til Åh … som har orgasmegaranti HER. Den er full av juicy tips, pirrende fakta, morsomme anekdoter og personlige historier som jeg har skrevet selv. Den er lekkert illustrert og er en perfekt gave til alle som har et sexliv eller skulle ønske de hadde det ;)

Om forfatteren

20828

Nyhetsbrev fra Cecilie?

Vil du ha fine tilbud, nyheter, inspirasjon og konkurranser - rett i innboksen?

Jeg skal ikke spamme deg. Det lover jeg.

 

 

Meld deg på - skriv inn e-posten din nå:

Scroll to Top