Snakke litt med meg?

Artikkelen er hentet fra kvinneguiden.no

Det er ikke så vanskelig å prate med folk du ikke kjenner, som du kanskje tror.

Småprat, eller «smalltalk» kan være litt av en utfordring om du ikke mestrer det. Det kan gjøre deg usikker i situasjoner hvor du er nødt til å forholde deg til nye mennesker, og kan gjøre deg vanskelig å komme innpå om du forsøker å unngå det. Men fortvil ikke, med litt forberedelse og selvtillit kan du lett mestre denne kunsten.

Vi har spurt sexekspert Cecilie Kjensli, redaktør for sex- og samlivmagasinet Cpunktet.no og innehaver av sexbutikken CecilieKjensli.no, hvilket forhold hun har til smalltalk.

– Smalltalk er verdens enkleste ting. De eneste gangene jeg har hatt problemer med det har vært når jeg var veldig ung og kjempeavstandsforelska. Men bortsett fra det er hverdagsprat og flørting i hverdagen helt uproblematisk, sier Kjensli.

Hun ble tidlig oppfordret av foreldrene sine til å fikse ting selv, eller spørre om hjelp på egenhånd.

– For meg har det alltid vært uproblematisk å snakke med folk jeg ikke kjenner. Som liten var jeg veldig aktiv og reiste hit og dit med kollektivtransport og passet på at jeg rakk trening og alle de små tingene. Det var nok god lærdom, for jeg ble tidlig selvstendig. Jeg opplevde ikke foreldrene mine som engstelige og redd for meg, og det er kanskje derfor jeg alltid har møtt verden uredd selv, tror Kjensli.

– Alle liker å prate om seg selv, eller noe de er opptatt av, så jeg pleier ofte å “intervjue” folk jeg ikke kjenner på fest eller ved andre anledninger for å få i gang samtalen. Dessuten er jeg genuint nysgjerrig på andre mennesker, og da spør jeg om det jeg lurer på. Jo mer direkte, dess mere gøy faktisk, men uten å presse folk opp i et hjørne. Følg opp svarene du får, og kom med egne synspunktet og innspill, så ender det ofte i en fin samtale.

Det finnes nesten ingen grenser for hva man kan snakke om, men triste eller negative temaer er vel ikke noe man trenger å prate om i festlige sammenhenger, så fremt du ikke er på EMO-party, poengterer Kjensli, som råder til å late som ingen ting som samtalen av en eller annen grunn skulle gå i stå.

– Det er ikke krise hvis du ikke får respons, for på fest skal man jo mingle, så da kan du heller gå videre eller komme med et innspill senere. Ikke stress. Ta det med ro. Det er da ikke så farlig heller. Ofte kan man føle at man kløner det til, mens de andre ikke legger merke til det en gang. Så det gjelder å ikke være så selvhøytidelig, konkluderer hun.

cover_sex_fra_ah_til_aah_profil

Kjøp boka mi Sex fra Ah til Åh … som har orgasmegaranti HER. Den er full av juicy tips, pirrende fakta, morsomme anekdoter og personlige historier som jeg har skrevet selv. Den er lekkert illustrert og er en perfekt gave til alle som har et sexliv eller skulle ønske de hadde det ;)

Om forfatteren

20828

Nyhetsbrev fra Cecilie?

Vil du ha fine tilbud, nyheter, inspirasjon og konkurranser - rett i innboksen?

Jeg skal ikke spamme deg. Det lover jeg.

 

 

Meld deg på - skriv inn e-posten din nå:

Scroll to Top