Med buksa nede

Noen ganger skulle jeg ønske at jeg var homo, for sexen virker så direkte og ukomplisert. Og det er ikke lesbisk «pikekos» jeg tenker på, men god gammeldags homse-cruising.

Dette er en gammel sak jeg skrev for mange år siden, men tema er aktuelt i NRK sitt program Trekant, så derfor fant jeg det fram igjen.

Like sikkert som bjørka spirer hver vår kommer homsene fram i skumringa. Du finner dem i parker og skogholt. Ved badestrender og på offentlig toaletter. Ja sikkert i nærheten av der du bor, men du legger kanskje ikke merke til det hvis du er hetro. Det gjorde i alle fall ikke jeg, til å begynne med.

I følge en kompis har homser luska rundt på hverandre siden dag en og cruisingfenomenet foregår over alt i hele verden der menn med lyster på andre menn befinner seg. Konseptet er ganske enkelt og handler om uforpliktende sex. Det er bare en drift som skal tilfredstilles, og må for guds skyld ikke forveksles med følerier, noe han mener damer ofte har en tendens til å gjøre.

For noen år siden bodde jeg ved et av de tidligere mest kjente cruising-arenaene i Oslo, gamle Jordal Amfi. Til å begynne med var jeg ikke klar over dette, men jeg la jo merke til at det var mye folk der på kveldstid selv om det ikke skjedde noe på banen. Det viste seg imidlertid at det var under tribunen det hele foregikk, og da en kompis som er homse oppdaga at jeg hadde orkesterplass til hele trafikken fra stuevinduet mitt, jublet han og tok på seg støvlene.

– Du skal vel ikke ta en tur ned der? mente jeg.
– Jo. Jeg må jo det, sa han og forsvant.

To minutter senere stod han under lyset fra lyktestolpen og vinket til meg i vinduet før han joina partyet under de mørke tribunene. Tilbake stod jeg og funderte på hvor frigjort jeg egentlig var. At mannen er totalt skamløs, visste jeg jo fra før, men at han gjorde det så åpenlyst var imponerende.

Selv om homseidealet ofte er unge perfekte adoniser, så kan man ikke være så kresen, fortalte kompisen da jeg noen dager senere lurte på om han bare forsynte seg av de som var tilgjengelige der og da. Om han tok hva som helst eller om han hadde noen kriterier for valg av uforpliktende sexpartner. Svaret var at det kom litt an på, men at han ikke tok hva som helst.

– But how low can you go? lurte jeg.
– Hehehe. Low! Husk vi skal jo ikke gifte oss, svarte han.

I nøden spiser fanden fluer, og det har jo hendt at jeg har våkna opp i feil seng, for å si det sånn. Og da som regel etter en fuktig kveld på byen, men det er egentlig ikke poenget mitt. Det som fascinerer meg med homsenes cruisingkultur er at de midt på dagen kan spankulere rett inn i en sauna, klin edru, eller at de bare kan ta seg en tur ut i skumringa for å få seg en litt når de er fysne. Og dette gjør de bare sånn helt uten videre. Sikkert med litt bankende hjerte, men allikevel. De er tøffe. I alle fall kåte.

Til å begynne med trodde jeg at det bare måtte være de misslykka homsene som holdt på i busker og kratt, men selv superstjerner som George Michael, setter også pris på denne fritidsaktiviteten. Hvem husker vel ikke hvordan han i 2002 hadde slapp cruising-kontroll og ble arrestert på vei ut av et pissoar fordi han visstnok skulle ha oppført seg usømmelig mot en politimann i sivil.

Det var sikkert et pinlig øyeblikk i George Michaels liv, men han bøyde ikke nakken av den grunn. Seks måneder senere ga han ut låta og videoen «Outside» hvor et offentlig toalett blir omdanna til et glittende diskotek fylt til randen av dansende politimenn. En søt hevn fra en beundringsverdig skamløs mann.
________

Nyhet:  Sjekk ut nytt  merke. Jimmyjane er sexleketøybransjens svar på Apple

 


Publisert

i

av

Tags:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: